Άργος: Γενική Συνέλευση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία (φωτο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Άργος: Γενική Συνέλευση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία (φωτο)

Οκτώβριος 01, 2020 - 09:54

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Γενική Συνέλευση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, της  Οργάνωσης  Άργους – Μυκηνών, πραγματοποιήθηκε χθές το  βράδυ, σε ανοικτό χώρο. Η γενική Συνέλευση οργανώθηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή της οργάνωσης και έγινε στο θερινό σινεμά “Σινέ Βάλια», στο Άργος. 

Στη Γενική Συνέλευση συμμετείχαν ως ομιλητές και οι : ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Βουλευτής και Τομεάρχης  Εσωτερικών υποθέσεων Κώστας Ζαχαριάδης και ο Βουλευτής Αργολίδας  Γιάννης Γκιόλας. 

Στις ομιλίες τους και οι τρείς  αναφέρθηκαν διεξοδικά στις θέσεις του κόμματος στα κυρίαρχα θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής, και άσκησαν δριμεία κριτική στην Κυβερνητική Πολιτική, κυρίως όσον αφορά το χειρισμό των μέτρων για την αντιμετώπιση της  Πανδημίας, στην παρούσα φάση, για την ραγδαία επιδείνωση της οικονομίας και για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής. Έκαναν εκτενή αναφορά στην ανάγκη συγκρότησης ενός ευρύτατου προοδευτικού μετώπου από τις Κεντροαριστερές δυνάμεις αλλά και από άλλες δυνάμεις ή προσωπικότητες που θα επιθυμούσαν να συνεργαστούν.

Και τα τρία στελέχη τόνισαν ότι η εξωστρέφεια θα πρέπει κυριαρχεί στη δράση του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να υπάρχει τεκμηριωμένη και διαρκής ενημέρωση της κοινωνίας.

Εκ μέρους της Συντονιστικής,  εκτός από το Ρήγα Ρηγόπουλο, που παρουσίασε τους προσκεκλημένους, μίλησαν ο Δ.Παπαδριανός και από τη νέα γενιά (ηλικιακά), ο Μιχάλης Παναγιώτου.

Η ομιλία Παπαδριανού επικεντρώθηκε κυρίως στην δραστηριοποίηση των οργανώσεων Πανελλαδικά, «γιατί Αριστερός σημαίνει δράση και όχι μόνο θεωρία» όπως είπε και επεσήμανε την ανάγκη,  για μια δυναμική μεν αλλά ταυτόχρονα δομική και θετική αντιπολίτευση σε επίπεδο Νομού, που θα προηγείται των προβλημάτων και όχι μια παθητική αντιπολίτευση , ουραγό, που απλά, θα ασκεί μόνο κριτική. Τόνισε ακόμα την άμεση και επιτακτική ανάγκη να διευρύνει ο ΣΥΡΙΖΑ τη Νεολαία του, «γιατί Αριστερά  χωρίς δυναμική νεολαία, δε νοείται, ούτε έχει μέλλον»

Ο Μιχάλης Παναγιώτου αναφέρθηκε με χαρακτηριστικά παραδείγματα στην διάλυση των εργασιακών σχέσεων, με αφορμή την Πανδημία και εξέφρασε την αγωνία των νέων για την ανεργία που αυξάνει με ραγδαίους ρυθμούς. Τόνισε ακόμα την ανάγκη συγκρότησης μιας ισχυρής ομάδας,  που θα παρακολουθεί από κοντά, θα μελετά και θα αναλάβει δυναμική δράση σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο  λόγος δόθηκε και στον Γ. Γαβρήλο, που παρίστατο στη χθεσινή Συνέλευση και ο οποίος αναφέρθηκε σε όλους τους καίριους τομείς της πολιτικής κατάστασης και άσκησε σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση της Ν.Δ. (φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)