Ανδρέας Πουλάς: Υποσχεθήκατε κυβέρνηση άριστων αλλά είστε κυβέρνηση αρεστών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανδρέας Πουλάς: Υποσχεθήκατε κυβέρνηση άριστων αλλά είστε κυβέρνηση αρεστών

Οκτώβριος 02, 2020 - 17:25

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή της επίκαιρης επερώτησης που κατέθεσε το Κίνημα Αλλάγής, αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών, με θέμα ««Οι κομματικές σκοπιμότητες που εξυπηρετούν οι πολλαπλές ταχύτητες για τις κρίσεις προϊσταμένων οργανικών μονάδων του «επιτελικού» κράτους της Ν.Δ.», ο βουλευτής Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

  • Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με το πρώτο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή, υποσχέθηκε ένα Επιτελικό Κράτος, που μεταξύ άλλων θα συντονίζει, θα κατευθύνει, θα δρομολογεί και θα ελέγχει τις υφιστάμενες δημόσιες δομές με στόχο τη δημιουργία ενός κράτους με τη λιγότερη δυνατή γραφειοκρατία, με ψηφιακές δομές και υπαλλήλους υψηλών προσόντων και απαιτήσεων. Εσείς έχετε διαπιστώσει μία τέτοια εξέλιξη μέχρι σήμερα;
  • Και μόνο η διαχείριση της πανδημίας, με τα απανωτά αλαλούμ, τα αλληλοσυγκρουόμενα μέτρα, τα ήξεις - αφήξεις με τα τεστ και την έλλειψη κεντρικού συντονισμού, αποδεικνύει ότι το Επιτελικό Κράτος είτε δεν αποδίδει, είτε δεν υπάρχει.
  • Στον χώρο της υγείας, επιλέξατε να συνεχίσετε τον ολισθηρό δρόμο της επιλογής διοικήσεων στα νοσοκομεία μέσα από τον κομματικό σας μηχανισμό, ως αντίδωρο κομματικής αφοσίωσης, αντί της δημιουργίας ενός αξιοκρατικού μηχανισμού επιλογής άξιων. 
  • Υπάρχει σωρεία καταγγελιών από ανθρώπους που υπηρετούν στο ΕΣΥ για «ξήλωμα» στελεχών που υπηρετούσαν χρόνια σε θέσεις ευθύνης χωρίς καμία αιτιολόγηση προκειμένου να βολευτούν οι δικοί σας άνθρωποι. 
  • Εκμεταλλεύεστε την πανδημία για να κάνετε ευνοϊκές μεταθέσεις επικουρικού προσωπικού με αποφάσεις των Διοικητών των ΥΠΕ. Επιλέγετε να συστήνετε με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, οι οποίες εμπεριέχουν χαρακτήρα επείγοντος, ΝΠΙΔ για να μπορείτε και μετακλητούς να διορίζετε και ελαστικές σχέσεις εργασίας να δημιουργείτε. 
  • Διαπιστώνουμε ότι υιοθετείτε τη λογική του «κράτους – τσιφλικιού» χωρίς καμία διαδικασία αξιολόγησης και επιβράβευσης των άξιων και με μοναδικό κριτήριο προαγωγής τα κομματικά ένσημα.
  • Εμείς επιλέγουμε ως προοδευτικό και μεταρρυθμιστικό κόμμα, να αντιμετωπίζουμε τον δημόσιο τομέα, όχι ως όμηρο πολιτικών επιλογών και κομματικά ημετέρων. Αλλά ως δυναμικό φορέα ανάπτυξης, προόδου, διαφύλαξης της νομιμότητας και εμπέδωσης των αρχών του κράτους δικαίου, της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της αξιοσύνης. 
  • Επιλέγουμε την ενίσχυση του ΑΣΕΠ και την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιακών συμβουλίων. Την διενέργεια προσλήψεων μόνιμου προσωπικού με πτυχία και δεξιότητες. Την ενίσχυση των θεσμικών αντίβαρων στον όποιο κομματικό εκφυλισμό της διοίκησης.
  • Πολιτική επιλογή μας είναι ένα ισχυρό, δυναμικά αναπτυσσόμενο, ορθολογικά και αξιοκρατικά δομημένο κράτος που θα στηρίξει την αναγέννηση της Χώρας. Και δεν θα σταματήσουμε να σας θέτουμε ενώπιον των ευθυνών σας για τις επιζήμιες και αναχρονιστικές επιλογές σας.

Δείτε εδώ το βίντεο:   https://youtu.be/58kPzz5MWsI