Τιμήθηκαν οι συντελεστές της εγκατάστασης της Σ.Τ.Ε. στο Άργος

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τιμήθηκαν οι συντελεστές της εγκατάστασης της Σ.Τ.Ε. στο Άργος

Φεβρουάριος 01, 2013 - 15:46

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Τιμήθηκαν οι συντελεστές
της εγκατάστασης της Σ.Τ.Ε. στο Άργος
Οι τιμώμενοι εκθείασαν τις ενέργειες του δήμου Άργους Μυκηνών για την εγκατάσταση της σχολής στο Άργος

Με απόφαση του Δήμου Άργους – Μυκηνών, κατά τη διάρκεια του αγιασμού της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Πελοποννήσου, τιμήθηκαν με την ανώτατη διάκριση του Δήμου μας, το μετάλλιο του αστέρα, η κα Κωνσταντίνα Μπόγρη, Διευθύντρια Τουριστικής Πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού και ο κ. Λοίζος Σορωνιάτης, Πρόεδρος Ο.Τ.Ε.Κ., για τη συμβολή τους στην εγκατάσταση της Σχολής στο Άργος.

Ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος, βαθιά συγκινημένος, ευχαρίστησε τους ανθρώπους που συνέβαλαν καθοριστικά στην αποφυγή να κλείσει η Σχολή οριστικά, που σημειωτέον λειτουργεί στην Αργολίδα από το 1972 και να μεταφερθεί στο Άργος, χωρίς να χαθεί η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά.

Αναστάσιος Λιάσκος, Γ.Γ. υπ. Τουρισμού:
Ο Τουρισμός ο μοναδικός τομέας που μπορεί να αναπτυχθεί παραπέρα.

«Με πολύ χαρά βρισκόμαστε σήμερα εδώ να συνδιοργανώσουμε την πρώτη εκδήλωση στο πανέμορφο αυτό κτήριο, κόσμημα στην πόλη του Άργους, με τους καθηγητές και τους σπουδαστές της σχολής. Προσπαθούμε ως υπουργείο τουρισμού να αναβαθμίσουμε την εκπαίδευσή μας και το επίπεδο τόσο των σπουδαστών όσο και της παρεχόμενης εκπαίδευσης ώστε να βρεθεί εκεί που του αξίζει. Ο τουρισμός είναι η αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια ανάκαμψης που κάνει αυτή τη στιγμή η πατρίδα μας η οποία είναι σε κρίση, ο τουρισμός της όμως είναι ο μοναδικός αναπτυξιακός τομέας που μπορεί να αναπτυχθεί παραπέρα. Οι σπουδαστές της σχολής είναι αυτοί που στελεχώνουν τον τομέα αυτό. Αυτό που πρέπει να επιδιώκουν είναι η συνεχής αναβάθμιση.» Επίσης σε άλλο σημείο εξήρε τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής να λειτουργήσει τη σχολή στο Άργος και να μην χαθεί για το νομό ή κλείσει.

Κωνσταντίνα Μπόγρη, Διευθύντρια Τουριστικής Πολιτικής υπ. Τουρισμού:
«Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών εμφανίστηκε σαν από μηχανής Θεός»

Στο χαιρετισμό της η κα Κωνσταντίνα Μπόγρη σημείωσε: «Βρεθήκαμε μπροστά στο δίλημμα, αν θα έπρεπε να κλείσουμε τη Σχολή. Τη στιγμή εκείνη βρέθηκε μπροστά μας, σαν από μηχανής θεός, ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος και μας «υιοθέτησε», παρέχοντας κτίρια, αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια και ό,τι άλλο χρειαστήκαμε. Ακούγεται αρκετά εύκολο, αλλά δεν ήταν. Θα έπρεπε να πείσουμε πολλούς ανθρώπους να συναινέσουν.  Ξεπεράσαμε όλες τις δυσκολίες και τώρα είμαστε εδώ, σε ένα κτίριο κόσμημα».

 

Λοϊζος Σορωνιάτης, Πρόεδρος ΟΤΕΚ:
Με την παρούσα δημοτική αρχή είναι μαθηματικά βέβαιο ότι αυτή η σχολή θα γίνει η πρώτη στην Ελλάδα. Το Άργος θα καμαρώνει.
Μπορεί να μην είχε ποτέ σχολή αλλά απέκτησε την καλύτερη.

Ο κ. Σορωνιάτης ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Είναι πραγματικά μεγάλη στιγμή όταν ανοίγει ένα σχολείο ξενοδοχειακής τέχνης όπως αυτό και μάλιστα σε μια ιστορική πόλη που είμαστε περήφανοι γιατί όλοι καταγόμαστε από το Άργος, είμαστε όλοι Αργείοι.  Πρέπει να σας πω είμαι πολύ χαρούμενος που σε μια πόλη που διέπρεψε με ιστορία 5000 ετών, βρίσκεται ξανά, Ο θεός των θεών, ο Ξένιος Ζευς. Είχε το χαρακτηριστικό «Ξένιος» για να καταλάβουμε όλοι πόση σημασία έδιναν οι αρχαίοι Έλληνες στη φιλοξενία. Και ο θεός των θεών έπρεπε να είναι ο ίδιος θεός της φιλοξενίας. Έχω τη ξεχωριστή χαρά και τιμή να βρίσκομαι στην πρώτη χρονιά της λειτουργίας του πρώτου εκπαιδευτηρίου που λειτουργεί στην πόλη του Άργους. Είμαι βαθιά συγκινημένος γιατί νιώθω ότι είμαστε όλοι Αργείοι. Στο Άργος βρίσκεται ξανά ο Ξένιος Ζευς.
Με την παρούσα δημοτική αρχή είναι μαθηματικά βέβαιο ότι αυτή η σχολή θα γίνει η πρώτη στην Ελλάδα. Το Άργος θα καμαρώνει. Μπορεί να μην είχε ποτέ σχολή αλλά απέκτησε την καλύτερη. Θα δείτε με τις εκδηλώσεις τις οποίες θα γίνουν, τι πνοή θα δώσουν σε αυτήν την πόλη. Και εγώ θα είμαι πάντα δίπλα στο Άργος. Είμαι και εγώ Αργείος πια. Είναι η μεγάλη μου αγάπη, αυτό που έγινε.