Αγωγή κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας κατέθεσε ο Γιάννης Λαγός

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αγωγή κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας κατέθεσε ο Γιάννης Λαγός

Δεκέμβριος 01, 2020 - 19:46

Αποζημίωση 100.000 ευρώ για προσβολή του τεκμηρίου της αθωότητας και προσωπικότητας ζητεί από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Γιάννης Λαγός.

Ο ευρωβουλευτής, επικαλείται δήλωση της κ. Σακελλαροπούλου μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη 13 ετών και οκτώ μηνών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι μετά από την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης, η κ. Σακελλαροπούλου. «χωρίς να τη ρωτήσει κάποιος, δήλωσε: "Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για τη Δημοκρατία.

Στη μακρά δημοκρατική παράδοση της χώρας μας, φαινόμενα ακραίας πολιτικής βίας ήτανε πάντοτε ξένα. Η σημερινή απόφαση αποτελεί επιβεβαίωση ότι η Δημοκρατία και οι Θεσμοί της έχουν πάντα τη δυνατότητα να ανατρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσής τους» και εδήλωσε τηλεοπτικώς ότι "Σήμερον η Δημοκρατία ενίκησε"».

Ο Γιάννης Λαγός χαρακτήρισε τη δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας «ανιστόρητη», αναφέροντας πως «η χώρα δεν έχει μακρά δημοκρατική παράδοση» και πως η κ. Σακελλαροπούλου έδωσε πολιτικό περιεχόμενο σε μία ποινική δίκη. Επιπλέον, μέσω της αγωγής, διαμαρτύρεται ότι τον χαρακτηρίζει «αντιδημοκράτη».