Έρχεται νέα ρύθμιση χρεών σε 100 ή 120 δόσεις

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Έρχεται νέα ρύθμιση χρεών σε 100 ή 120 δόσεις

Δεκέμβριος 01, 2020 - 20:08

Νέα ρύθμιση οφειλών σε 100 ή 120 δόσεις σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης υπό τον φόβο της δημιουργίας μιας νέας γενιάς ληξιπρόθεσμων χρεών εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

Όπως αναφέρει η kathimerini.gr, οι οφειλές που συσσωρεύονται για να ξεκινήσουν να αποπληρώνονται από τον Μάιο ανησυχούν την κυβέρνηση, καθώς είναι αδύνατον να εξυπηρετηθούν σε 12 ή 24 δόσεις που προβλέπει η ειδική ρύθμιση, η οποία θεσπίστηκε ειδικά για τα χρέη της πανδημίας.

Στις αναστολές φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων που έχουν μετατεθεί για την άνοιξη του 2021, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, θα πρέπει να προστεθούν και χρέη που δεν έχουν πληρωθεί και αφορούν τον φόρο εισοδήματος, τις νέες αναστολές που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες (ΦΠΑ, δόσεις ρυθμίσεων και ασφαλιστικές εισφορές) για τον μήνα Δεκέμβριο.

Ουσιαστικά χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που θα αναζητούν βηματισμό, εφόσον η παρένθεση της υγειονομικής κρίσης κλείσει μέχρι τα τέλη του ερχόμενου Απριλίου, θα βρεθούν αντιμέτωπες με τις παλαιές υποχρεώσεις της πρώτης καραντίνας, τις υποχρεώσεις της δεύτερης καραντίνας, αλλά και με τις τρέχουσες καταβολές του 2021 και το «ξεπάγωμα» των τραπεζικών δόσεων.