Μητσοτάκης για Ζισκάρ ντ' Εστέν: Η Ελλάδα αποχαιρετά έναν μεγάλο φίλο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μητσοτάκης για Ζισκάρ ντ' Εστέν: Η Ελλάδα αποχαιρετά έναν μεγάλο φίλο

Δεκέμβριος 03, 2020 - 19:26

Για «σπουδαία και φωτεινή ημέρα, που αποδεικνύει έμπρακτα πως το Δημόσιο μπορεί να συνεργαστεί με Ιδρύματα που μοιράζονται τους ίδιους στόχους, το όραμα και τη φιλοσοφία, ώστε να αποδοθεί στην παγκόσμια κοινωνία, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία, ένα τέτοιο εμβληματικό έργο» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου ανελκυστήρα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Ο νέος ανελκυστήρας, όπως τόνισε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, κατασκευάστηκε υπό την αγαστή συνεργασία του Ιδρύματος Ωνάση και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως τόσο ο νέος ανελκυστήρας, όσο και οι νέες διαδρομές καθιστούν την Ακρόπολη προσβάσιμη σε όλους όσοι αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες, αλλά και στους ηλικιωμένους.

Παράλληλα, υπενθύμισε πως η κυβέρνηση έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση το Εθνικό Σχέδιο για τα Δικαιώματα των Ανθρώπων με Αναπηρία, που προβλέπει προσβασιμότητα σε όλους και παντού.

«Το Εθνικό Σχέδιο για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία αποτελεί προσωπική μου δέσμευση, γνωρίζετε όλοι τους λόγους, για τους οποίους έχω προσωπική ευαισθησία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, που ευχαρίστησε εκ νέου όλους τους εμπλεκομένους, γιατί παρέδωσαν ένα τόσο δύσκολο έργο εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.