Περιφέρεια Πελοποννήσου: 172 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός - Λαμπρόπουλος: Πληροί όλες τις προϋποθέσεις

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Περιφέρεια Πελοποννήσου: 172 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός - Λαμπρόπουλος: Πληροί όλες τις προϋποθέσεις

Δεκέμβριος 21, 2020 - 19:18

Με παράκληση του προέδρου του ΠεΣυ για να τηρείται ο χρόνος από τους ομιλητές ξεκίνησε η διά τηλεδιάσκεψης συνεδρίαση του Σώματος τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου με μοναδικό θέμα την «Έγκριση Προϋπολογισμού οικονομικού Έτους 2021 Περιφέρειας Πελοποννήσου και έγκριση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης οικονομικού έτους 2021».

Η κυρία Νικολάκου είπε ότι υπάρχει μείζον πρόβλημα με τις τηλεδιασκέψεις, καθώς στην προηγούμενη συνεδρίαση οι ψήφοι δύο συμβούλων δεν προσμετρήθηκαν επειδή δεν ακούστηκε η φωνή τους. Ακόμα, ζήτησε να μάθει αν υπάρχει γραμματέας κατά την τηλεδιάσκεψη, διότι δεν είναι μόνον ευθύνη του προέδρου η καταμέτρηση των ψήφων.

Ο κ. Θανάσης Πετράκου είπε, λαμβάνοντας τον λόγο ότι η διαδικασία της συζήτησης του προϋπολογισμού υποβαθμίζεται.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος έκανε την εισήγηση. Όπως είπε, ο προϋπολογισμός είναι αποτέλεσμα της εισήγησης της Οικονομικής Επιτροπής, που εξέτασε το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Το Παρατηρητήριο του υπουργείου Εσωτερικών ενέκρινε τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.

Ως προς τα έξοδα, έχουμε 172.500.000 ευρώ, όλες οι δαπάνες (πιστώσεις, Τεχνικό Πρόγραμμα), ενώ στα έσοδα, εκτιμώμενες εισροές ίσου ποσού και 59 εκατ. ευρώ ταμειακό υπόλοιπο. Μετά την ολοκλήρωση του 2020 και ως το τέλος Φεβρουαρίου θα ληφθούν υπόψη όλα τα οικονομικά δεδομένα, αφού θα διαμορφωθεί στις 31 Δεκεμβρίου το πραγματικό ταμειακό υπόλοιπο. 

Ο προϋπολογισμός πληροί όλες τις προϋποθέσεις και έχει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις.