Ανδρέας Πουλάς: Η δημόσια υγεία είναι ένα εθνικό στοίχημα που η κυβέρνηση δεν μπορεί να κερδίσει

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανδρέας Πουλάς: Η δημόσια υγεία είναι ένα εθνικό στοίχημα που η κυβέρνηση δεν μπορεί να κερδίσει

Δεκέμβριος 21, 2020 - 19:36

Ο Ανδρέας Πουλάς κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου “Ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVlD-19, την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, τη ρύθμιση οφειλών προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:
Θέτοντας στη διαδικασία της κατ’ επείγουσας συζήτησης 160 άρθρα διαφόρων υπουργείων, πετυχαίνετε να απομακρυνθεί η προσοχή των πολιτών από τα τραγικά λάθη της διαχείρισης του δεύτερου κύματος της πανδημίας.
Έχετε μετατρέψει τον ΕΟΔΥ σε έναν γιγάντιο οργανισμό που διαχειρίζεται όλες τις πτυχές της πανδημίας: την διεξαγωγή των τεστ, την συγκέντρωση των αποτελεσμάτων, την τήρηση του μητρώου ασθενών, την διαχείριση των περιστατικών που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, τις ΚΟΜΥ και τώρα με τα άρθρα 2-4 αναδείκνύετε τον ΕΟΔΥ ως έναν οργανισμό που θα μπορεί να καταγράφει όλα τα επιδημιολογικά στοιχεία ανά περιοχή στη χώρα για να τα αξιοποιήσει προς όφελος των πολιτών.  
Σας επισημαίνουμε ότι η προστασία των προσωπικών δεδομένων θα πρέπει να είναι η πρώτη σας προτεραιότητα και ευελπιστούμε ότι αυτό το έχετε διασφαλίσει στο μέγιστο.
Επιβραβεύστε επιτέλους το υγειονομικό προσωπικό όπως επανειλημμένως έχει ζητήσει το Κίνημα Αλλαγής με την ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, το αφορολόγητο των εφημεριών, την καταβολή δώρου χριστουγέννων σε όλο το υγειονομικό προσωπικό ανεξαιρέτως.
Και ενώ τα νοσοκομεία λειτουργούν στα όρια τους, εσείς συνεχίζετε τα ημίμετρα διατηρώντας τις παρατάσεις συμβάσεων, τις μετακινήσεις, τους ιδιώτες στα νοσοκομεία, τις προσλήψεις  ορισμένου χρόνου, τις μετατροπές κλινών σε ΜΕΘ και  επιτάξεις, χωρίς να παρέχετε  μόνιμες λύσεις που θα στηρίξουν το οικοδόμημα του ΕΣΥ και μετά από την πανδημία.
Όπως συνεχίζετε:
1ον τις κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων προμήθειες ιατροτεχνολογικού υλικού και φαρμάκων, ενώ γνωρίζετε ότι ο κορωνοϊός ήρθε για να μείνει και οφείλατε να έχετε προγραμματίσει τις προμήθειες με τις ισχύουσες διατάξεις,
2ον να χρησιμοποιείτε ως πλυντήριο την ΑΕΜΥ νομιμοποιώντας τις κάθε είδους δαπάνες της, αντί να τις δώσετε στη δημοσιότητα και
3ον να αντιμετωπίζετε τον ΕΟΠΥΥ όχι ως ένα γιγάντιο μονοψώνιο με τεράστιες δυνατότητες για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, αλλά ως πεδίο τακτοποίησης ημετέρων.
4ον να κάνετε ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους κατόχους Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας.
Με αυτά τα δεδομένα και με την εμμονή στο συγκεντρωτικό επιτελικό κράτος, η κυβέρνηση δείχνει να έχει εναποθέσει τις ελπίδες της για ανάσχεση του ιού και την επαναφορά στην κανονικότητα, στον εμβολιασμό. Επικοινωνιακά επιχειρεί να πείσει ότι έχει την κατάσταση υπό έλεγχο, όμως και εδώ τρέχει πίσω από τις εξελίξεις.
Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αναλωνόμαστε σε πειράματα την ώρα που σε όλη την Ευρώπη ο κοινωνικός χαρακτήρας του κράτους ενισχύεται. Η Χώρα μας έχει πολύ μεγάλη απόσταση  να διανύσει σε σχέση με το μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς τις δημόσιες δαπάνες για την υγεία - εθνική προσπάθεια που για το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Από την κυβέρνησή σας ζητάμε μέτρα και όχι ημίμετρα, λύσεις και όχι μπαλώματα, αποφάσεις και όχι μετάθεση ευθυνών. Επιτέλους στηρίξτε το ΕΣΥ, αποκεντρώστε αρμοδιότητες που δεν λειτουργούν συγκεντρωτικά και εγκαταλείψτε  κομματικές και ταξικές εμμονές, πριν να είναι αργά.

Δειτε εδώ το βίντεο:

https://youtu.be/aouOeA8jFAY