Γερμανία: Σταμάτησε η κυκλοφορία των τρένων για έναν κύκνο που πενθούσε το ταίρι του

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γερμανία: Σταμάτησε η κυκλοφορία των τρένων για έναν κύκνο που πενθούσε το ταίρι του

Δεκέμβριος 29, 2020 - 18:46

Είκοσι και πλέον τρένα δεν ταξίδεψαν για τον προορισμό τους στη Γερμανία, επειδή ένας κύκνος που έχασε το ταίρι του πενθούσε στις ράγες.

Τα δύο πουλιά πέταγαν πάνω από τις ράγες τρένων υψηλής ταχύτητας που συνδέουν την Κάσελ με την Γκέτινγκεν, στην κεντρική Γερμανία, και το ένα σκοτώθηκε, όπως ανέφερε η αστυνομία της Κάσελ, πιθανόν διότι έπεσε πάνω σε εναέρια ηλεκτροφόρα καλώδια.

Το άλλο πουλί, θρηνώντας, κάθισε στο πλάι του νεκρού ταιριού του κι αντιστάθηκε στις προσπάθειες σιδηροδρομικών να το απομακρύνουν από τις ράγες. Χρειάστηκε να επέμβουν πυροσβέστες με ειδικό εξοπλισμό. Απομάκρυναν τον νεκρό κύκνο και το ταίρι του, σώο και ασφαλές, από την περιοχή. Το πουλί που σώθηκε αφέθηκε ελεύθερο στον ποταμό Φούλντα. Είκοσι τρεις συρμοί καθυστέρησαν περίπου σαράντα λεπτά της ώρας όσο διαρκούσε η επιχείρηση διάσωσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας. Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία για την προστασία των πτηνών, οι κύκνοι προσπαθούν να μείνουν ζευγάρι με το ταίρι τους όλη τους τη ζωή.

Το συμβάν εκτυλίχθηκε την 23η Δεκεμβρίου, αλλά ανακοινώθηκε χθες.