Βαρθολομαίος: Τα προστατευτικά μέτρα για τον ιό δεν στρέφονται κατά της Εκκλησίας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Βαρθολομαίος: Τα προστατευτικά μέτρα για τον ιό δεν στρέφονται κατά της Εκκλησίας

Ιανουάριος 03, 2021 - 19:59

Μία μέρα πριν από την έκτακτη σύγκλιση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου με θέμα το κλείσιμο των ναών για μία εβδομάδα, έρχεται ηχηρή παρέμβαση από το Φανάρι και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

«Τα προστατευτικά μέτρα δεν στρέφονται κατά της Εκκλησίας. Προστατεύουν τους πιστούς οι οποίοι, όπως όλοι, είναι εξίσου ευάλωτοι από τον ιό» υπογραμμίζει ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής». «Είναι απαράδεκτο» λέει μεταξύ άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη δημοσιογράφο Μαρία Αντωνιάδου, «ενώπιον τόσων θυμάτων και τόσου πόνου, να υπάρχουν άνθρωποι που αρνούνται την πραγματικότητα της πανδημίας. Ακόμη προκλητικότερο είναι όταν τέτοιες απόψεις διατυπώνονται από χριστιανούς, συχνά από κληρικούς, που αυτοανακηρύσσονται υπερασπιστές ενός δικού τους Θεού. Η Καινή Διαθήκη διαβεβαιώνει ότι όποιος δεν αγαπά τον άνθρωπο δεν μπορεί να αγαπήσει το Θεό. Αυτοί αδιαφορούν για την προστασία του συνανθρώπου».

Ερωτηθείς εάν προτίθεται να κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό, ο Πατριάρχης ήταν παραπάνω από σαφής: «Ασφαλώς. Αλλωστε θεωρώ ότι αυτό επιβάλλεται από την ηλικία μου. Κοντεύω τα 81, οπότε ανήκω στις ηλικιακές ομάδες που πρέπει να εμβολιαστούμε. Δεν είναι μόνο θέμα ανάγκης ή επιλογής αλλά και ευθύνης προς τον συνάνθρωπο».