Κορωνοϊός: Μεγαλώνει ο αριθμός των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία της Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κορωνοϊός: Μεγαλώνει ο αριθμός των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία της Πελοποννήσου

Ιανουάριος 07, 2021 - 23:16

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων της covid-19 καταγράφεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως γνωστοποιήθηκε σε τηλεδιάσκεψη την οποία συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας το πρωί σήμερα, Πέμπτη 7 Ιανουαρίου.

Στην τηλεσύσκεψη, με τη συμμετοχή των χωρικών αντιπεριφερειαρχών και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων εκφράστηκε η εκτίμηση ότι η παρατηρούμενη αύξηση περιστατικών θα συνεχιστεί -και ενδεχομένως γίνει ακόμα μεγαλύτερη- το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ολες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς μεγαλώνει ο αριθμός των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ο εμβολιασμός κατά της covid-19 στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Κορίνθου, ενώ αύριο Παρασκευή 8 Ιανουαρίου ξεκινά η σχετική διαδικασία και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία θα συνεχιστεί με τους ιδιώτες γιατρούς.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα κρούσματα σήμερα Πέμπτη 7 Ιανουαρίου -ώς τις 3 το μεσημέρι-, ήταν 41, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 2.541.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 26, στην Π.Ε. Αρκαδίας 4, στην Π.Ε. Κορινθίας 7, στην Π.Ε. Λακωνίας 1 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 3.

Εξ άλλου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονται συνολικά 41 άτομα και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο ΄Αργους 4, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 7, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 9, στο Νοσοκομείο Σπάρτης 7 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 14.