Ο Μητσοτάκης προτείνει να εκδίδεται πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους πολίτες της ΕΕ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Μητσοτάκης προτείνει να εκδίδεται πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους πολίτες της ΕΕ

Ιανουάριος 12, 2021 - 18:58

Με επιστολή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δίδεται πιστοποιητικό εμβολιασμού, για «διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19», αναφέρει το Playbook του Politico.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα: «Είναι επείγον να υιοθετήσουμε μια κοινή αντίληψη για το πώς πρέπει να δομηθεί ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού έτσι ώστε να είναι αποδεκτό σε όλα τα κράτη μέλη», σημειώνει ο κύριος Μητσοτάκης σύμφωνα με το Politico.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερει ότι «η διασφάλιση της ταχύτερης δυνατής αποκατάστασης της ελεύθερης κυκλοφορίας (...) είναι, απαραιτήτως, θεμελιώδης προτεραιότητα για όλους μας». Και ενώ η Ελλάδα «δεν πρόκειται να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό ή προϋπόθεση για ταξίδια, τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πρέπει να είναι ελεύθερα να ταξιδεύουν». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζει ότι «αυτό θα προσφέρει επίσης ένα θετικό κίνητρο για να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες ενθαρρύνονται να υποβληθούν σε εμβολιασμό».