Γ.Παπαηλίου: ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιεύματα θέλουν να ρίξουν λάσπη- θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γ.Παπαηλίου: ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιεύματα θέλουν να ρίξουν λάσπη- θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη (video)

Φεβρουάριος 16, 2013 - 18:24

Με χαρακτηρίζουν επίορκο χωρίς να υπάρχει παραπομπή σε Πειθαρχικό και χωρίς καν να με ρωτήσουν τι έχει συμβεί με το έργο Σκούρα-Πυρί
Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει ο πρώην προϊστάμενος(και νυν υπάλληλος) της ΔΕΚΕ Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Παπαηλίου για τα δημοσιεύματα εφημερίδας που το φέρουν να είναι επίορκος και παρόλα αυτά να υπογράφει έργα στα οποία πληρώνεται η οικογένεια Τατούλη. Ενώ χαρακτηρίζει λάσπη την επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για το ίδιο θέμα και για το έργο Σκούρα- Πυρί.
Ο κ. Παπαηλίου μετά και το 5ο δημοσίευμα του συγκεκριμένου εντύπου αποφάσισε να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στη διάρκεια της οποίας χαρακτήρισε "απαράδεκτο να χαρακτηρίζει δημοσίευμα κάποιον επίορκο, μόνο με ένα πόρισμα ΕΔΕ και το οποίο δεν παραπέμπει πουθενά και χωρίς να ρωτήσει τον άμεσα ενδιαφερόμενο τι έχει συμβεί και γενικά τη δική του άποψη".
Ο κ.Παπαηλίου στην μισάωρη και πλέον συνέντευξή του (δείτε τα βίντεο) διευκρίνισε πως "το πόρισμα της ΕΔΕ είναι ένα και όχι δύο ή τρία όπως θέλει να τα παρουσιάσει στην επερώτησή του στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ (δεν την έχει υπογράψει ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Ζαχαριάς) ή ο κ. Ρακιντζής που με τη μέθοδο της κοπτοραπτικής στην οποία προέβη, έκοψε στοιχεία από την αρχική ΕΔΕ που διενεργήθη από υπαλλήλους της Πάτρας, και δημιούργησε το δικό του πόρισμα".
Μάλιστα τόνισε πως είναι κακοπροαίρετο να λένε κάποιοι - για τους δικούς τους λόγους- ότι υπογράφει έργα από τα οποία πληρώνεται η οικογένεια Τατούλη όταν δεν είναι πλέον προϊστάμενος αλλά απλός υπάλληλος στην ΔΕΚΕ Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ανέφερε πως θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη (αν και δεν συμφωνεί με όσους κάνουν μηνύσεις στα ΜΜΕ) για να προστατέψει το όνομά του, ενώ έδωσε αναλυτικές πληροφορίες για το έργο Σκούρα- Πυρί για το οποίο κατηγορείται ότι δεν έκανε σωστή διαχείριση του έργου και επεσήμανε πως δεν υπάρχει κάποια άλλη κατηγορία όπως για παράδειγμα δωροδοκία.
Επίσης διάβασε το πόρισμα της ΕΔΕ το οποίο όσον αφορά το πρόσωπό του αναφέρει τα εξής: "ο κ. Παπαηλίου Γεώργιος ως προϊστάμενος της ΔΕΚΕ δεν κατεύθυνε και δεν υποκίνησε τον επιβλέποντα να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, με αποτέλεσμα να υποπέσει και αυτός στο παράπτωμα της αμέλειας. Δεν καταλογίζεται δόλος σε αυτόν, αλλά αυτό έγινε προφανώς λόγω του υπερβολικού φόρτου εργασίας και των αυξημένων υποχρεώσεων ως προϊστάμενος της Υπηρείας".
Ο κ. Παπαηλίου συμπλήρωσε ότι δεν συμφωνεί με το πόρισμα αλλά αυτό και πάλι δεν παραπέμπει κάπου και για το λόγο αυτό δεν μπορούν ορισμένοι να τον κατηγορούν χωρίς να έχει υπάρξει Δίκη. Τέλος σημείωσε πως δεν γίνεται κάποιοι θέλοντας να ασκήσουν κριτική στον περιφερειάρχη - ο οποίος θα πρέξει ό,τι ο ίδιος θεωρεί νόμιμο και σωστό, να σπιλώνουν ονόματα και υπολήψεις μετά από 32 χρόνια παρουσίας σε μία υπηρεσία.
Και τέλος άφησε αιχμές για το ποιοι καθυστερούν πλέον όχι μόνο το συγκεκριμένο έργο (Σκούρα- Πυρί) αλλά και άλλα έργα της Περιφέρειας  που σχετίζονται με το ΕΣΠΑ.
Ε.Τ.

7e-sRhTPymU