Παράταση στην ανανέωση αιτήσεων ένταξης στον νόμο Κατσέλη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Παράταση στην ανανέωση αιτήσεων ένταξης στον νόμο Κατσέλη

Ιανουάριος 13, 2021 - 19:20

Να αποτρέψει τον κίνδυνο απώλειας της «ασπίδας» προστασίας του νόμου Κατσέλη για χιλιάδες δανειολήπτες επιχειρεί η κυβέρνηση με τη παράταση κατά 15 μέρες της προθεσμίας επανυποβολής των αιτήσεων που είχαν κατατεθεί μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2014. Έτσι μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2021 όσοι δανειολήπτες από αυτούς που δεν το έχουν πράξει ήδη θα πρέπει να μπουν και πάλι στη σχετική πλατφόρμα και να ανανεώσουν την αίτησή τους λαμβάνοντας νέα δικάσιμο, ώστε να μη χάσουν τα ευεργετήματα του νόμου.

Να σημειωθεί ότι υπάρχει η δέσμευση βάσει των γενικότερων ρυθμίσεων που έχουν περάσει από τη Βουλή  για «εκκαθάριση» εντός των επομένων μηνών 37.000 αιτήσεων για τις οποίες έχει οριστεί δικάσιμος μετά τις 16 Ιουνίου 2021. Η βασική μέθοδος επιτάχυνσης εκδίκασής τους, έγκειται στην προβλεπόμενη δυνατότητα κάμψης της υποχρεωτικής προφορικότητας και καθιέρωσης της κατ’ εξαίρεση διαδικασίας εμμάρτυρης απόδειξης. Οι δίκες στο ακροατήριο θα γίνονται μόνο όταν το κρίνει σκόπιμο ο δικαστής, προκειμένου να σχηματίσει δικανική αντίληψη, ενώ οι υπόλοιπες υποθέσεις θα δικάζονται με την ανταλλαγή και υποβολή εγγράφων στον δικαστή.

Έτσι με τροπολογία που κατατέθηκε χτες βράδυ στη Βουλή παρατάθηκε κατά 15 μέρες η προθεσμία για καταληκτική προθεσμία της 15ης Ιανουαρίου 2021 για την επανυποβολή αιτήσεων ένταξης στον νόμο Κατσέλη (ν. 3869/2010).