Μητσοτάκης: Το κάθε κράτος-μέλος θέτει διαφορετικούς όρους και προϋποθέσεις για μετακινήσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μητσοτάκης: Το κάθε κράτος-μέλος θέτει διαφορετικούς όρους και προϋποθέσεις για μετακινήσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ιανουάριος 20, 2021 - 19:55

Δευτερολογία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου «Καθορισμός του εύρους της αιγιαλίτιδας ζώνης στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου & των Ιονίων Νήσων μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου»

Κύριε Βελόπουλε, απ’ ότι κατάλαβα η επιθυμία σας να συναντήσετε την πεθερά σας ενδεχομένως να είναι τόσο έντονη που να καταφέρετε να ξεπεράσετε και τις αναστολές σας για το εμβόλιο. Το λέω αυτό διότι το ελληνικό αίτημα για χορήγηση Ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ταυτίζεται με την έννοια του υγειονομικού διαβατηρίου.

Σήμερα που μιλάμε ισχύουν όλων των ειδών οι περιορισμοί με πρωτοβουλίες κρατών-μελών. Το κάθε κράτος-μέλος θέτει διαφορετικούς όρους και προϋποθέσεις για μετακινήσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά ένα είναι βέβαιο: Ότι από τη στιγμή που θα έχουμε ένα σημαντικό αριθμό Ευρωπαίων συμπολιτών μας, οι οποίοι θα έχουν εμβολιαστεί, η προσκόμιση ενός τέτοιου ενιαίου Ευρωπαϊκού αποδεικτικού εμβολιασμού θα διευκολύνει τις μετακινήσεις. Θα τις διευκολύνει, διότι να είστε απολύτως σίγουρος ότι μπορεί να ισχύουν άλλου είδους περιορισμοί γι’ αυτούς οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί.

Αυτήν την πραγματικότητα θέλουμε να αντιμετωπίσουμε. Αυτό θα είναι προς όφελος της ελληνικής οικονομίας, προς όφελος του ελληνικού τουρισμού. Γι’ αυτό εξάλλου και η προσπάθεια αυτή στηρίζεται και από παγκόσμια φόρα που σχετίζονται με την ταξιδιωτική αγορά, όπως η ΙΑΤΑ.