Ελληνικό διάβημα στην Τουρκία για τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο και το επεισόδιο στα Ίμια

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ελληνικό διάβημα στην Τουρκία για τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο και το επεισόδιο στα Ίμια

Ιανουάριος 21, 2021 - 19:32

Την Τετάρτη τουρκικά μαχητικά προχώρησαν σε υπερπτήσεις σε ελληνικά νησιά, συγκεκριμένα πέταξαν σε χαμηλή απόσταση πάνω από το Στρογγυλό και τους Ανθρωποφάγους.

Ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών μίλησε σήμερα αναφορικά με την ατζέντα των διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, οι οποίες θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, ενώ ακόμα αναφέρθηκε και σε άλλες διπλωματικές ενέργειες σχετικά με τις πρόσφατες τουρκικές προκλητικές υπερπτήσεις και το περίφημο «επεισόδιο» στα Ίμια.

Συγκεκριμένα η Αθήνα προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Άγκυρα για τις τρεις κατά σειρά υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από ελληνικά νησιά χθες αλλά και την παρενόχληση Ελλήνων αλιέων και σκαφών του Λιμενικού από τουρκικά σκάφη, που προκάλεσαν υλικές ζημιές σε περιπολικό, πριν δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΥΠ.ΕΞ.

Εντός της ημέρας αναμένεται τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Νίκου Δένδια με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας, μετά από αίτημα του δεύτερου για να τον ενημερώσει σχετικά με τα αποτελέσματα της συνάντησή που είχε πριν τρεις μέρες με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών.