Υποχρεωτικό το αρνητικό τεστ PCR για είσοδο στη Γαλλία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Υποχρεωτικό το αρνητικό τεστ PCR για είσοδο στη Γαλλία

Ιανουάριος 22, 2021 - 18:45

Η Γαλλία θα απαιτεί από τα μεσάνυχτα της Κυριακής να είναι εφοδιασμένοι με αρνητικό στον SARS-CoV-2 μοριακό τεστ, που θα πρέπει να έχει γίνει το αργότερο 72 ώρες πριν από την αναχώρηση, οι περισσότεροι ταξιδιώτες από όλα τα κράτη, χωρίς να εξαιρούνται τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν θέλουν να εισέλθουν στη γαλλική επικράτεια.

Έτσι ενημέρωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τους υπόλοιπους 26 ηγέτες κατά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το οποίο διεξήχθη την Πέμπτη ψηφιακά, αναφέρει ανακοίνωση του Ελιζέ που δόθηκε στη δημοσιότητα τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Από το μέτρο θα εξαιρούνται οι εργαζόμενοι που χρειάζεται να περνούν τα σύνορα καθώς και όσοι μετακινούνται με χερσαία μέσα, διευκρινίζεται πάντως στην ανακοίνωση των υπηρεσιών του γάλλου προέδρου.

Το Παρίσι είχε ήδη αποφασίσει τη 14η Ιανουαρίου να επιβάλλει τον κανόνα αυτόν στους ταξιδιώτες από χώρες εκτός ΕΕ. Και σε εκείνη την περίπτωση, είχε ανακοινωθεί ότι εργαζόμενοι που χρειάζεται να περνούν τα σύνορα και «απαραίτητοι» εργαζόμενοι θα εξαιρούνταν.

Σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία, η προσέγγιση του κ. Μακρόν ταυτίζεται με αυτές «πολλών ευρωπαίων ομολόγων του».