Πώς «τσακώνουν» οι αστυνομικοί εκείνους που στέλνουν διπλά SMS στο 13033

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πώς «τσακώνουν» οι αστυνομικοί εκείνους που στέλνουν διπλά SMS στο 13033

Ιανουάριος 25, 2021 - 18:32

φωτογραφία Eurokinissi

Όπως έχει αποφασιστεί, οι πολίτες έχουν δύο ώρες για να ολοκληρώσουν τις αγορές τους από την ώρα που θα στείλουν SMS με τον κωδικό 2 στο 113033. Οι απείθαρχοι συνηθίζουν να στέλνουν μήνυμα εκ νέου και να διαγράφουν το παλιό, θεωρώντας ότι έτσι θα γλιτώσουν το πρόστιμο σε ενδεχόμενο έλεγχο. Ωστόσο, οι αστυνομικοί που πραγματοποιούν τους ελέγχους εφόσον ο πολίτης κρατάει τσάντες με αγαθά που έχει ψωνίσει ώρες νωρίτερα, ελέγχουν τις αποδείξεις και έτσι επιβάλλουν τα πρόστιμα που προβλέπονται.

Να σημειωθεί ότι στα μεγάλα αστικά κέντρα το Σαββατοκύριακο οι ουρές έξω από τα καταστήματα ήταν πολυπληθείς, με αποτέλεσμα να κρούσουν οι λοιμωξιολόγοι το καμπανάκι του κινδύνου για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

«Παίζουμε με τη φωτιά. Δεν ξέρω αν με τις εικόνες αυτές θα μπορεί να συνεχίσει η αγορά να είναι ανοιχτή. Η επιδημία συνεχίζει ακάθεκτη», είπε ο Νίκος Σύψας μιλώντας στο MEGA και υπενθύμισε ότι τέτοιες εικόνες «είχαμε δει τα Χριστούγεννα στο Harrod’s και δείτε τώρα που είναι το Λονδίνο. Οι εικόνες της Ερμού δεν μας δείχνουν αποστάσεις αλλά συνωστισμό».

Ο Νίκος Σύψας έκρινε πως «η επιτροπή πρέπει να επιληφθεί του θέματος. Δεν νομίζω ότι πρέπει να μείνει άπραγη» και πρόσθεσε ότι «θέλω να δω και την επίδραση αυτών των καταστάσεων στην επιδημία».