Διαμαρτυρία στα εξωτερικά ιατρεία στο νοσοκομείο του Άργους

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Διαμαρτυρία στα εξωτερικά ιατρεία στο νοσοκομείο του Άργους

Φεβρουάριος 23, 2012 - 16:59

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

 Τρίωρη στάση εργασίας και  διαμαρτυρίαα στα εξωτερικά ιατρεία από τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο  Άργους σήμερα το πρωί. Σε ανακοίνωσή τους ενημερώνουν τον κόσμο για τα προβλήματά τους ''Συνεχίζουμε τον Αγώνα μας, κλιμακώνουμε τις Κινητοποιήσεις μας

Δεν πάει άλλο! Καταγγέλλουμε την συγκυβέρνηση, το ΔΝΤ και Ε.Ε, για την πολιτική φτωχοποίησης και εξαθλίωσης των εργαζομένων, ενώ την ίδια ώρα οι τραπεζίτες, τα κερδοσκοπικά κεφάλαια και οι τοκογλύφοι απολαμβάνουν σε βάρος του λαού μας, νέα προνόμια με μειώσεις μισθών, φόρων και περιορισμό των εργατικών δικαιωμάτων.

Η ψήφιση του νέου μνημονίου και της νέας δανειακής σύμβασης δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Οι νέες περικοπές στην υγεία-πρόνοια απαξιώνουν τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία ασφυκτιούν από τις επικίνδυνες ελλείψεις σε προσωπικό, τις νέες δραστικές περικοπές, τις ελλείψεις σε βασικά υλικά και φάρμακα.

Οι εργαζόμενοι οδηγούμαστε σε χρεοκοπία με συνεχείς μειώσεις μισθών και με απλήρωτες δεδουλευμένες βάρδιες (νυκτερινά-αργίες–εφημερίες γιατρών).

Αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε τα αδιέξοδα καταστροφικά μνημονιακά μέτρα και απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα η νέα δανειακή σύμβαση και οι περικοπές στην υγεία, να φύγουν, η τρόικα, η συγκυβέρνηση, Ε.Ε και ΔΝΤ.

Παλεύουμε για :

Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων πρόσθετων αμοιβών και εφημεριών. Ασφαλή προγράμματα εφημερίας.
Ανατροπή μισθολογίου που συνδέει μισθούς –παραγωγικότητα, με αυξήσεις στους μισθούς/συντάξεις. Δώστε πίσω τα κλεμμένα (εισφορές - χαράτσια). Επαρκή χρηματοδότηση για το 2012. Καμιά περικοπή
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σταθερή δουλειά για όλους - κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας (ιδιωτικά συνεργεία κτλ). Απαιτούμε την ενίσχυση των νοσοκομείων σε  υλικά, φάρμακα, υποδομές.
·        Άμεση Ένταξη των Υγειονομικών στα Β.Α.Ε και  καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος.

·        Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας για όλο το λαό. Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της λογικής του κέρδους στην υγεία! ΌΧΙ στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας.
Απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας που είναι απαράδεκτο και καταστροφικό από όλες τις απόψεις, στο οποίο την τελευταία στιγμή προσετέθη άρθρο που μειώνει παραπέρα το ήδη εξευτελιστικό ωρομίσθιο της εφημεριακής μας αποζημίωσης (17%).
ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΠΛΑΪ ΜΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.ΑΡΓΟΥΣ
(φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)