Στις 7 Φεβρουαρίου οι πρώτες παραδόσεις από τα εμβόλια της AstraZeneca

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Στις 7 Φεβρουαρίου οι πρώτες παραδόσεις από τα εμβόλια της AstraZeneca

Φεβρουάριος 02, 2021 - 19:57

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν σε συνέντευξή της σε ανταποκριτές ευρωπαϊκών εφημερίδων σημειώνει πως πλέον υπάρχει καλή συνεργασία με την εταιρεία, εκφράζοντας ωστόσο ανησυχίες για το κατά πόσο θα μπορεί η AstraZeneca θα μπορέσει να ανταποκριθεί στο δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Τόνισε, επίσης, ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει μια λογική εξήγηση για τις καθυστερήσεις» και ότι «η Ευρώπη ζητά διαφάνεια σχετικά με το τι έχει παραχθεί, τι έχει εξαχθεί και τι υπάρχει στις αποθήκες». Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκτίμησε, πάντως, ότι «με την AstraZeneca , τα χειρότερα πέρασαν και είναι σίγουρα θετικό το ότι η εταιρία έδειξε βούληση να επιταχύνει την παράδοση εμβολίων».

Η πρόεδρος της Κομισιόν τονίζει δε, σύμφωνα με την Καθημερινή, πως στις 7 Φεβρουαρίου θα γίνουν οι πρώτες παραδόσεις των εμβολίων της AstraZeneca με 3,2 εκατομμύρια δόσεις. Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν δηλώνει ότι η Κομισιόν παραμένει πιστή στον στόχο του 70% για τον εμβολιασμό των Ευρωπαίων εντός του καλοκαιριού συμπληρώνοντας πως μέχρι τώρα στα κράτη-μέλη έχουν παραδοθεί 18 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, τον Φεβρουάριο θα προστεθούν άλλα 33 εκατομμύρια και τον Μάρτιο άλλα 55 εκατομμύρια δόσεις.