Έρχεται ολικό lockdown τριών εβδομάδων - Κλείσιμο καταστημάτων, διχασμός για τα σχολεία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Έρχεται ολικό lockdown τριών εβδομάδων - Κλείσιμο καταστημάτων, διχασμός για τα σχολεία

Φεβρουάριος 04, 2021 - 19:07

Με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώσει το πρωί της Πέμπτης ότι τα δεδομένα αλλάζουν ώρα με την ώρα και τη σημείωση του ίδιου κατά την ενημέρωση των πολιτκών συντακτών ότι «αλλάζουν προς το χειρότερο», ο κ. Ταραντίλης είπε ότι την Παρασκευή θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τα νέα μέτρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που φθάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία, το ενδεχόμενο ενός ολικού lockdown διάρκειας τριών εβδομάδων βρίσκεται επί τάπητος.

Το στενό επιτελείο του Πρωθυπουργού αναμένει τις τελικές αποφάσεις των επιδημιολόγων, ενώ ήδη επεξεργάζεται πέντε νέα μέτρα, με την υιοθέτηση ενός ολικού lockdown τριών εβδομάδων να βρίσκεται όλο και πιο κοντά. Μεγάλη μερίδα λοιμωξιολόγων τάσσεται υπέρ της συγκεκριμένης λύσης και τα πέντε μέτρα που εισηγούνται, είναι τα εξής:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 – 05.00 και στην Αττική αντί από τις 21:00 το βράδυ που ισχύει τώρα. Το μέτρο θα οδηγήσει και σε αλλαγή των ωραρίων λειτουργίας των Σούπερ Μάρκετ και όσο καταστημάτων παραμείνουν ανοιχτά.
Διακοπή του click in shop και αν χρειαστεί και του Click away
Aύξηση της τηλεργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως και 70%
Κλείσιμο κομμωτηρίων, κέντρων μανικιούρ – πεντικιούρ, κέντρων αισθητικής, ΚΤΕΟ και συνεργείων αυτοκινήτων.

Οι ειδικοί εμφανίζονται διχασμένοι αναφορικά με τα σχολεία. Νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθ. Εξαδάκτυλος δήλωσε στον Σκάι «να κλείσουν τα σχολεία τώρα», αλλά άλλοι επιστήμονες εισηγούνται ότι πρέπει να παραμείνουν ανοικτά.