Ο Πέτσας αναλαμβάνει ρόλο «επαφής» ανάμεσα σε κυβέρνηση και αυτοδιοίκηση

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Πέτσας αναλαμβάνει ρόλο «επαφής» ανάμεσα σε κυβέρνηση και αυτοδιοίκηση

Φεβρουάριος 08, 2021 - 18:50

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «Καθημερινή», έναν ξεχωριστό ρόλο αναλαμβάνει ο Στέλιος Πέτσας με εντολή Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο κ. Πέτσας θα δρα ως κρίκος επικοινωνίας μεταξύ των περιφερειαρχών και των δημάρχων, ενόψει του νέου εκλογικού νόμου, που επηρεάζει πολύ την αυτοδιοίκηση.

«Ο νέος ρόλος του Στέλιου Πέτσα είναι αναμφίβολα κρίσιμος. Και τούτο καθώς δεν έχει να κάνει μόνο με το τεχνοκρατικό σκέλος –βλ. εκλογικός νόμος–, αλλά και με κάτι πολύ πιο γήινο: την επαφή με τους αυτοδιοικητικούς. Ο αν. υπουργός Εσωτερικών κάνει μπαράζ συναντήσεων και με περιφερειάρχες αλλά και με δημάρχους, λειτουργώντας ως κρίκος μεταξύ κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης. Αν αναλογιστεί κανείς πως οι εθνικές εκλογές θα γίνουν ούτως ή άλλως νωρίτερα από τις αυτοδιοικητικές, η καλή σχέση κυβέρνησης – αυτοδιοίκησης είναι κάτι παραπάνω από κομβική, αναβαθμίζοντας τον Πέτσα σε άνθρωπο ειδικών αποστολών», αναφέρει η στήλη «Θεωρείο».

Πάντως, σε σχέση με τους περιφερειάρχες, οφείλουμε να πούμε ότι οι συνεδριάσεις κάθε δύο μήνες μεταξύ των 13 περιφερειαρχών και του Πρωθυπουργού -εκ των οποίων οι 12 είναι μέλη και στελέχη της ΝΔ- είχαν θεσπιστεί από τον Κ. Μητσοτάκη (Συμβούλιο Περιφερειαρχών, το έχει ονομάσει η κυβέρνηση) και στόχο έχουν την απευθείας επικοινωνία της κεντρικής εξουσίας με τον δεύτερο βαθμό της αυτοδιοίκησης. Επομένως, δεν γίνεται αντιληπτή η αναγκαιότητα της ανάθεσης στον κ. Πέτσα της αρμοδιότητας να επικοινωνεί με τους περιφερειάρχες, λειτουργώντας ως «κρίκος» ανάμεσα σε εκείνους και στην κεντρική κυβέρνηση. Ως προς τους δημάρχους, οι αντιδράσεις για τον νέο εκλογικό νόμο είναι πολλές, κυρίως για την «πλειοψηφία» του 43%.