Ειδήσεις

Έχω ένα μηχανικό ρολόι στον καρπό του χεριού μου

Μάιος 24, 2024 - 22:20

Έχω ένα μηχανικό ρολόι στον καρπό του χεριού μου. Seiko Presage Automatic. Όσο ζω και κινούμαι. Δουλεύει και η μηχανή του. Με λατινική αρίθμηση. Ασημένια κάσα. Και δερμάτινο λουράκι. Όταν κοιμάμαι τα βράδια κοιμάται κι εκείνο μαζί μου. Λίγο πριν κοιμηθώ το κουρδίζω. Για αυτό το μηχανικό ρολόι μου έχει αυπνίες. Τουλάχιστον είναι εκεί κάθε πρωί να με περιμένει στην ώρα του. Με συμβούλεψαν να μην το φορώ στο δεξί χέρι. Έτσι κι εγώ το φορώ στο δεξί χέρι. Μετρά τις ώρες μου. Τα λεπτά. Τα δευτερόλεπτα της ζωής μου. Αν σταματήσω να υπάρχω θα πεθάνει και εκείνο μαζί μου. Προσωρινά ίσως.

Παρούσα η Περιφέρεια στις εκδηλώσεις για την εορτή των Πολιούχων Τρίπολης (pics)

Μάιος 24, 2024 - 20:50

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε την Τετάρτη 22 Μαΐου, ο Μεθέορτιος Εσπερινός των Πολιούχων της Τρίπολης Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, ενώ κατά την Λιτάνευση προέστη ο Τοποτηρητής της Μητροπόλεως Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, συνλιτανευόντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου και του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ Αργολίδας για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από το Άργος

Μάιος 24, 2024 - 20:31

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Αργολίδας του ΚΚΕ: Για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από το Άργος

Η παρουσία του πρωθυπουργού στην πόλη του Άργους, σηματοδοτεί- από την ίδια την ομιλία του-την πιο αποφασιστική προώθηση της αντεργατικής- αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, την επίθεση στα δικαιώματα του λαού!

Σύλληψη 43χρονου για καταδικαστικό έγγραφο στην Καλαμάτα

Μάιος 24, 2024 - 20:30

Συνελήφθη, χθες (23.5.2024) το πρωί, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 43χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου
Κακουργημάτων Καλαμάτας, για διακεκριμένη κλοπή.

Γαλάζιες Σημαίες 2024 στις παραλίες του Δήμου Ναυπλιέων

Μάιος 24, 2024 - 19:55

Γαλάζιες Σημαίες 2024 στις παραλίες του Δήμου Ναυπλιέων

Ανάμεσα στις 625 ακτές που βραβεύτηκαν με ''Γαλάζιες Σημαίες 2024'' από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” για τη χώρα μας τη φετινή χρονιά, βρίσκονται και οι δικές μας, του Δήμου Ναυπλιέων, Καραθώνας, Κονδύλι, Τολό, Πλάκα.

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης διέταξε το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση στη Ράφα

Μάιος 24, 2024 - 19:50

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης διέταξε το Ισραήλ να σταματήσει άμεσα την στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα.

Στην απόφασή του, το Διεθνές Δικαστήριο είπε ότι «δεν είναι πεπεισμένο» ότι η εκκένωση της Ράφα και άλλα μέτρα από το Ισραήλ είναι επαρκή για να ανακουφίσουν τα δεινά των Παλαιστινίων.

Στην απόφασή του διέταξε το Ισραήλ να ανοίξει το πέρασμα της Ράφα για ανθρωπιστική βοήθεια. Διέταξε επίσης το Ισραήλ να επιτρέψει την πρόσβαση τη Λωρίδα της Γάζας για τους ερευνητές.

Σε αργία για χρηματισμό έξι υπάλληλοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Μάιος 24, 2024 - 18:30

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα, τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία έξι υπάλληλοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στους εν λόγω υπαλλήλους είχε επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο με παράλληλη επιβολή διοικητικών κυρώσεων για την τέλεση πειθαρχικών παραπτωμάτων, και ο Περιφερειάρχης υπέγραψε σήμερα την διαπιστωτική πράξη με την οποία τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία.

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Μάιος 24, 2024 - 18:20

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - Συνελήφθησαν -42- άτομα, προσήχθησαν -68- και έγινε έλεγχος σε  -1.219-

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε -943- οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά -314- παραβάσεις

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μικροποσότητες κάνναβης και κυνηγετικά όπλα

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

«Προβληματική η οδική σήμανση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»

Μάιος 24, 2024 - 17:50

Είναι γνωστό ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατέχει αρνητική πρωτιά στα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα. Για αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρχει επαρκής σήμανση σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο, ειδικά σε  τμήματα/θέσεις Μειωμένης Οδικής Ασφάλειας (ΜΟΑ) .

Αυτή την στιγμή παρατηρούνται:

1) Απουσία σήμανσης σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου, φθαρμένες και κατεστραμμένες πινακίδες.

2) Τεράστιες ελλείψεις σε οδικό εξοπλισμό ( οριζόντια και κάθετη σήμανση σηματοδότηση πχ. οπτικές ράβδοι ταχύτητας αντανακλαστικοί οριοδείκτες, πλευρικές ταινίες θορύβου ).

Συνελήφθησαν έξι άτομα για τυχερά παιχνίδια στην Αργολίδα

Μάιος 24, 2024 - 16:20

Συνελήφθησαν, χθες (23.5.2024) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του δήμου Ναυπλίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ναυπλίου, πέντε (5) αλλοδαποί,ηλικίας 36 έως 47 ετών, αντίστοιχα, γιατί εντός καταστήματος διενεργούσαν τυχερά παίγνια. Επιπλέον,
συνελήφθη 50χρονος αλλοδαπός, ιδιοκτήτης του καταστήματος, γιατί επέτρεπε στους ανωτέρω τη διενέργεια τυχερού παιγνίου. Τέλος, κατασχέθηκαν -1- ζεύγος ζαριών και το χρηματικό ποσό των -320- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διενέργεια παράνομου παιχνιδιού.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου.

Σελίδες

Subscribe to Ειδήσεις