Πώς να καθαρίσετε τον πάγο από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πώς να καθαρίσετε τον πάγο από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου

Φεβρουάριος 15, 2021 - 19:27

Πολλά είναι τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν εξαιτίας του παγετού κατά τους χειμερινούς μήνες. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένα κομβικά σημεία, στα οποία, εάν επιδείξουμε την απαραίτητη προσοχή, μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας ευκολότερη, να συντηρήσουμε το αυτοκίνητό μας καλύτερα και να πραγματοποιήσουμε ασφαλέστερα τις μετακινήσεις μας.

Βασικό και πρωτεύον ζήτημα για κάθε οδηγό είναι η σωστή χρήση του αντιψυκτικού υγρού. Αυτό βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία του κινητήρα σε αντίξοες συνθήκες. Στο εμπόριο υπάρχουν και προληπτικά προϊόντα κατά του πάγου που εμποδίζουν το σχηματισμό του.  

Εάν δεν έχετε προνοήσει να αγοράσετε το κατάλληλο προϊόν:

Το μυστικό είναι το νερό και το ξύδι που καθαρίζει τον πάγο από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Αν βγείτε από το σπίτι σας και δείτε το όχημά σας να έχει καλυφθεί από πάγο, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

Aρχικά μην προσπαθήσετε να ρίξετε ζεστό νερό γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα  να σπάσει ή να ραγίσει το γυαλί.

Μπείτε στο αυτοκίνητο, βάλτε μπρος και αφού περιμένετε λίγο να δουλέψει η μηχανή ανοίξτε την θέρμανση και βάλτε τον ζεστό αέρα.  Επιλέξτε την θέση του διακόπτη που στέλνει τον αέρα στο παρμπρίζ.
Στη συνέχεια ρίξτε στο παράθυρο αντιψυκτικό υγρό που έχετε φτιάξει μόνοι σας από νερό σε θερμοκρασια δωματίου και ξύδι.

Μην χρησιμοποιήσετε τους υαλοκαθαριστήρες εάν δεν είστε σίγουροι ότι το τζάμι έχει ξεπαγώσει εντελώς καθώς τα κομμάτια πάγου μπορούν να κόψουν τα πλαστικά κομμάτια και να χρειαστείτε καινούργιους υαλοκαθαριστήρες.