Μήνυση εναντίον του «πασίγνωστου ηθοποιού και σκηνοθέτη» για βιασμό 14χρονου - Δεν έχει παραγραφεί το αδίκημα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μήνυση εναντίον του «πασίγνωστου ηθοποιού και σκηνοθέτη» για βιασμό 14χρονου - Δεν έχει παραγραφεί το αδίκημα

Φεβρουάριος 19, 2021 - 18:43

Ύστερα από πολλές μέρες που έρχονται στο φως αποκαλύψεις σχετικά με τον «πασίγνωστο ηθοποιό και σκηνοθέτη» και τη δράση του, ύστερα από συνεντεύξεις ανθρώπων που μίλησαν ανοιχτά για την κακοποίηση, όπως ισχυρίζονται, από τον ίδιο άνθρωπο, ένας 24χρονος σήμερα άνδρας κατέθεσε μήνυση. Η διαφορά με τις άλλες υποθέσεις, είναι ότι το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί.

Η μήνυση, όπως είπε ο δικηγόρος του θύματος Γ. Βλάχος, αφορά σε βιασμό όταν ο 24χρονος σήμερα ήταν 14 ετών, μαθητής Γυμνασίου, και το καταγγελλόμενο αδίκημα δεν έχει παραγραφεί. Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για την παραπομπή του κατηγορουμένου στη Δικαιοσύνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία έχει τηρήσει σιγήν ιχθύος όλες τις προηγούμενες ημέρες, σήμερα Παρασκευή κατέθεσε έγγραφο με το οποίο θέτει στη διάθεση της Δικαιοσύνης κάθε στοιχείο από το υπουργείο Πολιτισμού που μπορεί να βοηθήσει. Η κυρία Μενδώνη κατάθεσε το πρωί της Παρασκευής μηνυτήρια αναφορά – υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας  να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος από τη δικαιοσύνη. Η αναφορά της διαβιβάζεται αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να συσχετιστεί με την ερευνώμενη υπόθεση.

Ο κ. Βλάχος δήλωσε ότι ο μηνυτής δεν έχει σχέση με τον καλλιτεχνικό χώρο και, σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά, ότι φερόμενος ως δράστης προσέγγισε το παιδί στην πλατεία Μεταξουργείου στην Αθήνα, και το δελέασε με την υπόσχεση ότι θα τον βοηθούσε να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 24χρονος έχει καταθέσει και μαρτυρίες για την παρουσία και άλλων παιδιών στο σπίτι του κατηγορουμένου.