Lockdown: Χωρίς εισόδημα 50.000 εποχικά εργαζόμενοι

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Lockdown: Χωρίς εισόδημα 50.000 εποχικά εργαζόμενοι

Φεβρουάριος 22, 2021 - 19:05

Περίπου 50.000 εποχικά εργαζόμενοι ζουν αυτή τη στιγμή χωρίς εισόδημα αφού έλαβαν επίδομα ανεργίας μόνο για τρεις μήνες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό και Τουρισμό Γιώργο Χότζογλου περίπου 330.000 εργαζόμενοι σε τουρισμό και επισιτισμό από 80.000 επιχειρήσεις βρίσκονται σε αναστολή για περίπου ένα χρόνο, λαμβάνοντας 534 ευρώ.

Η ΠΟΕΕΤ ζητεί από την κυβέρνηση την αναπλήρωση του μισθού στο 80% όσων εξακολουθούν να είναι σχεδόν 1 χρόνο τώρα σε αναστολή σύμβασης γιατί αδυνατούν να επιβιώσουν με 534 ευρώ, τα οποία καταβάλλονται ανά 40 ημέρες τις περισσότερες φορές.

Ακόμη χωρίς οικονομική ενίσχυση παραμένουν οι εργαζόμενοι που για πρώτη φορά φέτος θα έπαιρναν το επίδομα ανεργίας, καθώς απαιτούνται 80 κι όχι 50 ένσημα.

Η ΠΟΕΕΤ έχει θέσει μία σειρά ερωτημάτων και αναμένει απαντήσεις:

- πότε θα φανούν τα ένσημα από τις μονομερής αναστολές σύμβασης στον ΕΦΚΑ και μέχρι να φανούν δώστε μια εντολή να μην απορρίπτουν οι υπηρεσίες τα αιτήματα των εργαζομένων για επιδόματα που δικαιούνται.

- Πότε επιτέλους θα βγει η ΚΥΑ με τις παρατάσεις των επιδομάτων ανεργίας να ξέρουν οι εργαζόμενοι πότε θα πληρωθούν και με ποια διαδικασία;

- Γιατί επιτέλους δεν καλύπτονται όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις; Πως είναι δυνατόν να ζητούν από τους εργαζόμενους να επιβιώσουν με μηδενικό εισόδημα;