«Πελοπόννησος ΑΕ»: Στο τραπέζι του διαλόγου Περιφέρεια Πελοποννήσου και ΠΕΔ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Πελοπόννησος ΑΕ»: Στο τραπέζι του διαλόγου Περιφέρεια Πελοποννήσου και ΠΕΔ

Φεβρουάριος 23, 2021 - 13:18

φωτογραφία αρχείου Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ανοίγει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, για το θέμα της αναπτυξιακής «Πελοπόννησος ΑΕ».

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες εξελίξεις θα υπάρξουν εντός της εβδομάδας για το μέλλον της «Πελοπόννησος ΑΕ» αφού οι μέτοχοι θα συζητήσουν για τη λειτουργία της εταιρίας.

Οι δήμαρχοι της περιφέρειας μέσω του οργάνου της ΠΕΔ  ζήτησαν να συναντηθούν με τον περιφερειάρχη ώστε να βρεθεί από κοινού μια λύση για τη λειτουργία και αξιοποίηση της Αναπτυξιακής.

Φαίνεται ότι ο κ. Νίκας αποδέχθηκε την πρόταση και σύντομα θα συναντήσει την εκτελεστική επιτροπή και δύο μέλη της ΠΕΔ για να ακουστούν όλες οι απόψεις και να αποφασιστεί από κοινού η πορεία της «Πελοπόννησος ΑΕ».

Να αναφέρουμε ότι ο πρόεδρος της εταιρίας και περιφερειάρχης Πελοποννήσου τον Νοέμβριο αποφάσισε την εκκαθάριση εν λειτουργία για την «Πελοπόννησος Α.Ε», ύστερα και από πλειοψηφική απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου και την ίδρυση νέας αναπτυξιακής εταιρίας με το όνομα «Μοριάς ΑΕ» ενώ η επιθυμία της Π.Ε.Δ., των Δημάρχων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ήταν η αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και η «Πελοπόννησος ΑΕ» να αποτελέσει τον αναπτυξιακό οργανισμό που θα σταθεί αρωγός στην ανάπτυξη, στην πρόοδο και στην ευημερία των πολιτών της Πελοποννήσου.

Όλο αυτό το διάστημα το φως της δημοσιότητας έχουν δει πλείστες όσες συνεντεύξεις και καταγγελτικές επιστολές και από τις δύο πλευρές, ενώ το ζήτημα του νέου διαχειριστικού ελέγχου της ΠΕΔ έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Ο Δ. Καμπόσος πρόεδρος της ΠΕΔ δυνάμει του άρθρου 89 παρ. 2 του Ν. 4548/2018, και ορισμό νέου Προέδρου Δ.Σ. έχει ζητήσει την αντικατάσταση του Π. Νίκα και τον ορισμό νέου προέδρου από την πλευρά της ΠΕΔ.

Στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει το όνομα ενός έμπειρου διοικητικά αιρετού, του κ. Βόσνου Δημήτρη,  συμβούλου της ΠΕΔ και επικεφαλής της παράταξης «Για την Τρίπολη» του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης και αναμένεται να είναι αυτός είναι που θα προταθεί για τη θέση του προέδρου της «Πελοπόννησος ΑΕ» από τη μεριά της ΠΕΔ.

Ραγδαίες θα είναι οι εξελίξεις για το θέμα, αφού οι προθέσεις των δύο μετόχων για το μέλλον της «Πελοποννήσος ΑΕ» μέχρι τώρα φαίνεται να μην συγκλίνουν. Αν υπάρχει καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές, ίσως βγει «λευκός καπνός» και ένα ομόφωνο αποτέλεσμα προς το συμφέρον των Πελοποννησίων πολιτών.