Επιμελητήριο Αργολίδας: Με επιτυχία η ημερίδα «MyData» (Ηλεκτρονικά Βιβλία)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Επιμελητήριο Αργολίδας: Με επιτυχία η ημερίδα «MyData» (Ηλεκτρονικά Βιβλία)

Μάρτιος 05, 2021 - 14:23

φωτογραφία αρχείου

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και με ευρεία συμμετοχή την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021 η διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «MyData» (Ηλεκτρονικά Βιβλία) - Οι Υποχρεώσεις των Επιχειρήσεων και η Λειτουργία της  Πλατφόρμας.
Την εκδήλωση διοργάνωσαν Επιμελητήριο Αργολίδας  σε συνεργασία με το 11ο Περιφερειακό τμήμα Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Την εκδήλωση προλόγισαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Δαμούλος Φώτιος,  ο οποίος επισήμανε την σημασία κατανόησης του νέου πλαισίου από τους επιχειρηματίες και τις αλλαγές που επιφέρει στην έως τώρα επιχειρησιακή λειτουργία τους, ο Πρόεδρος  του 11ου Περιφερειακού τμήματος Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Κρητικός Πάνος και ο Γενικός Γραμματέας του τμήματος κ. Μαρινόπουλος  Γιάννης  οι οποίοι τοποθετήθηκαν για την κρισιμότητα και τις σημαντικές αλλαγές που επιφέρει η εφαρμογή MyData στις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και των φοροτεχνικών.
Η κεντρική παρουσίαση έγινε από τον κ. Νιφορόπουλο Κωσταντίνο, Ορκωτό Ελεγκτή Λογιστή, συγγραφέα Λογιστικών και Φορολογικών βιβλίων, συνεργάτη και αρθρογράφο στην φορολογική και λογιστική πύλη - ιστοσελίδα ενημέρωσης «www.taxheaven.gr», ο οποίος ανέλυσε διεξοδικά τα ακόλουθα θέματα:
⦁    Η Πλατφόρμα «MyData» - Τι είναι και ποιες είναι οι  Απαιτήσεις της «MyDATA»
⦁    Αρχική Προσαρμογή : Τι Χρειάζεται μια Επιχείρηση  για να Προσαρμοστεί στην Πλατφόρμα "Mydata"
⦁    Τρόπος Επικοινωνίας & Μέσα Διαβίβασης των Δεδομένων
⦁    Χρονοδιάγραμμα Πρώτης Εφαρμογής έτους 2021.
⦁    «Ηλεκτρονική Τιμολόγηση» (Παροχή Κινήτρων) και « Φορολογικές Ταμειακές Μηχανές (Διασύνδεση) »
⦁    «Συμφωνίες» Λογιστικών Βιβλίων και Φορολογικών Δηλώσεων με τα «Ηλεκτρονικά Βιβλία» - Τι πρέπει να προσέξουν οι Επιχειρήσεις
Την εκδήλωση έκλεισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Δαμούλος Φώτιος, ο οποίος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, τον ομιλητή κ. Νιφορόπουλο και την Διοίκηση του 11ου Περιφερειακού τμήματος Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας  για την άριστη και αγαστή συνεργασία.
Σημειώνεται ότι η εκδήλωση μεταδόθηκε  σε  live streaming από το κανάλι του Επιμελητηρίου Αργολίδας στο youtube (https://www.youtube.com/  Όνομα: Επιμελητήριο Αργολίδας) ενώ το πληροφοριακό υλικό της εκδήλωσης είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αργολίδας (www.arcci.gr).
                                      
Ο Πρόεδρος
 Φώτιος Δαμούλος