Της ΚΥΑ το ανάγνωσμα στο θέατρο του παραλόγου της Γ Εθνικής

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Της ΚΥΑ το ανάγνωσμα στο θέατρο του παραλόγου της Γ Εθνικής

Μάρτιος 06, 2021 - 21:15

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στον ερασιτεχνικό αθλητισμό αγγίζουν τα όρια του κωμικοτραγικού αφού οι αποφάσεις αλλάζουν με ταχύτητα μονοθεσίου της φόρμουλα με θύματα τις ομάδες, τους παράγοντες, τους προπονητές και τους αθλητές.

Το πρωί του Σαββάτου 6 Μαρτίου ξυπνήσαμε με ΚΥΑ η οποία περιελάμβανε μέσα και την Γ' Εθνική κατηγορία για άνοιγα προπονήσεων ωστόσο λίγες ώρες αργότερα και μέσα στο ίδιο πρωινό είχαμε αλλαγή δεδομένων με νέα ΚΥΑ που η Γ' Εθνική συνέχιζει να παραμένει σε αναστολή.

Αυτό το είναι δεν είναι στην ΚΥΑ για να φτάσουμε στον δεν είναι η Γ' Εθνική έρχεται σχεδόν 24ώρες  μετά την απόφαση της ΕΠΟ για συνέχιση του πρωταθλήματος και μάλιστα με διαφοροποίηση στην προκήρυξη, κάτι που προκαλεί εύκογες απορίες αλλά και αντιδράσεις.

Αυτό λοιπόν γίνεται μία μέρα μετά την γκάφα οκλής των λοιμωξιολόγων ότι έκλεισαν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό από λάθος εντύπωση με τα όσα απίθανα διαβάσαμε με τις ομάδες βόλει γυναικών και ανδρών και τον Φοίνικα Σύρου αλλά και τις έντονες όπως αναφαίρει το ρεπορτάζ αντιδράσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και του Γενικού Γραμματέα Γιώργου Μαυρωτά.

Μάλιστα όπως προκύπτει από την νέα ΚΥΑ (χάσαμε την μπάλα την ΚΥΑ) ο λόγος για τον οποίο η Γ' Εθνική κατηγορία παραμένει σε αναστολή έχει να κάνει με το υγειονομικό πρωτόκολλο και με τα τεστ ανίχνευσης του Covid-19 αφού εδώ γίνεται λόγος για μοριακούς ελέγχους μαζί με ράπιντ τεστ.

Σχεδόν δέκα μέρες πριν η Γ' Εθνική κατηγορία άνοιξε και πάλι με τις ομάδες να μπαίνουν στα γήπεδα με απαραίτητους ελέγχους ράπντ τεστ κάνοντας τον σχεδιασμό τους για την επανάνερξη (έχει ορισθεί για 28 Μαρτίου) για να προκύψουν ξαφνικά τώρα και οι μοριακοί έλεγχοι όπου δεδομένα το κόστος είναι μεγάλο για το κάθε ερασιτεχνικό σωματείο.

Στην Γ' Εθνική παίζεται το θέατρο του παραλόγου καθώς μόνο εκεί στον αθλητισμό φαίνεται να κολλάει ο ιός. Οι ευθύνες που βαραίνουν τους αρμόδιους είναι πολλές και σημαντικές και κυρίως σε ανθρώπινο επίπεδο για τους πρωταγωνιστές της κατηγορίας.

Ας παρθούν λοιπόν αποφάσεις συγκεκριμένες όποιες και αν είναι αυτές χωρίς μέσα και έξω για να μπορέσουν να ξέρουν οι ομάδες και οι άνθρωποι της Γ' Εθνικής κατηγορίας τι θα κάνουν και ποιο θα είναι το εφετινό τους μέλλον.