Μια «Μπουμπουλίνα» στο «τιμόνι» της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα 200 χρόνια από το 1821 (βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μια «Μπουμπουλίνα» στο «τιμόνι» της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα 200 χρόνια από το 1821 (βίντεο)

Μάρτιος 11, 2021 - 20:10

Στην εντεταλμένη θεματική αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κυρία Αννα Καλογεροπούλου ανατέθηκε, την Παρασκευή, 5 Μαρτίου η οργάνωση των εκδηλώσεων της Περιφέρειας για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Η ανάθεση αυτή από τον περιφερειάρχη ακολούθησε μετά την παραίτηση της περιφερειακής συμβούλου Μαργαρίτας Σπυριδάκου η οποία έναν χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της ως προέδρου της γνωμοδοτικής επιτροπής για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 που συγκροτήθηκε με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Η κυρία Καλογεροπούλου μίλησε στην κάμερα του ArcadiaPortal.gr για τα νέα καθηκοντά της, τονίζοντας ότι αποδέχθηκε με μεγάλη τιμή τη θέση αυτή, καθώς θεωρεί ότι ο εορτασμός των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός, το οποίο συνδυάζεται με τον τουρισμό και την επισκεψιμότητα.

Αναλαμβάνω με χαρά τη θέση αυτή και θα προσπαθήσω να βγάλω εις πέρας το έργο μου, ως μία άλλη ''Μπουμπουλίνα'', όπως με έχουν χαρακτηρίσει στο παρελθόν

Όπως ανέφερε η κυρία Καλογεροπούλου, η ίδια ενημερώθηκε για τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί και για το έργο που έχει κάνει έως τώρα η επιτροπή, από τη συνάδελφό της κυρία Σπυριδάκου.

Ακόμα και σήμερα, κατατίθενται αιτήματα από δήμους, φορείς και ιδιώτες για στήριξη της Περιφέρειας σε διάφορες δράσεις που προγραμματίζουν, ανέφερε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πολύ ωραίες ιδέες για το πώς μπορούν να προβληθούν με τον καλύτερο τρόπο τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, αλλά μερικές από αυτές δεν είναι υλοποιήσιμες λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας του κορωνοϊου.

Έχουν προγραμματιστεί αρκετές δράσεις, όπως τα επετειακά νομίσματα, εκδόσεις

Πολλά από τα έργα θα χρηματοδοτηθούν από το «Αντώνης Τρίτσης» και θα αφορούν κυρίως τις ψηφιακές δράσεις, με βάση τα πιο σημαντικά μέρη της Πελοποννήσου, είπε, σημειώνοντας ότι πρόσφατα έγινε και μια τηλεδιάσκεψη για τα έργα. Η περιφέρεια έχει υποβάλει προς χρηματοδότηση μία πρόταση ύψους 1,3 εκατ. ευρώ κυρίως για ψηφιακές δράσεις.

«Θα εισηγηθώ πράγματα, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα, αφού πριν από λίγες μέρες ανέλαβα, καθώς επίσης και το νερό έχει μπει στο αυλάκι, αλλά υπάρχουν σκέψεις για παραπάνω προσθήκες για εκδηλώσεις με φυσική παρουσία του κόσμου», είπε, τέλος, η κυρία Καλογεροπούλου.

ArcadiaPortal.gr Το πλάνο της Ά. Καλογεροπούλου γγια τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821