Γώγος: Δεν ανοίγει το λιανεμπόριο στις 29 Μαρτίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γώγος: Δεν ανοίγει το λιανεμπόριο στις 29 Μαρτίου

Μάρτιος 24, 2021 - 16:31

«Aυτή τη στιγμή το βάρος στο σύστημα είναι τέτοιο που δεν περνάει καν από τη σκέψη μας κάτι τέτοιο», είπε το πρωί ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Ο κ. Γώγος είπε ότι «αυτή τη στιγμή το βάρος στο σύστημα είναι τέτοιο που δεν περνάει καν από τη σκέψη μας κάτι τέτοιο. Αν αρχίσει να περνά η επιδημιολογική επιβάρυνση, θα αρχίσει η συζήτηση για το άνοιγμα. Όταν ο μέσος όρος των εβδομάδων αρχίσει να πέφτει σημαντικά και σταθερά, φτάσουμε στα 1000, τότε μπορούμε να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε», σχετικά με το άνοιγμα του λοιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου.

«Για ένα μικρό διάστημα, 3-4 μέρες, θα έχουμε αυτό το επίπεδο κρουσμάτων. Υπάρχει αβεβαιότητα. Δεν αποκλείεται να ανέβουν τα κρούσματα.»

«Για την αύξηση των κρουσμάτων ρόλο παίζουν και οι μεταλλάξεις, καθώς το βρετανικό στέλεχος δείχνει πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα. Ο δείκτης θετικότητας είναι λίγο πάνω από το 1.», είπε ο κ. Γώγος.

Σύμφωνα με τα δεδομένα, από την επόμενη βδομάδα θα υπάρξει μια ύφεση. Σύμφωνα με τις μετρήσεις, τα ποσοστά δεν είναι τόσο μεγάλα, διαφαίνεται μια σταθεροποίηση η οποία μπορεί να αρχίσει να αποτυπώνεται. «Δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει πραγματικά.», τόνισε ο καθηγητής.