Γιώργος Διδασκάλου για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γιώργος Διδασκάλου για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Μάρτιος 25, 2021 - 12:56

Δήλωση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση:

"Η Επανάσταση του 1821 αποτελεί κορυφαία στιγμή στην πορεία του έθνους μας, γεγονός παγκόσμιας ακτινοβολίας και σταθμό στην ιστορία της γένεσης των εθνών κρατών.

Οι Έλληνες ήρωες της απελευθέρωσης από τον οθωμανικό ζυγό έδωσαν με απαράμιλλο θάρρος και αδιαπραγμάτευτη αποφασιστικότητα τον αγώνα υπέρ πίστεως και πατρίδος.

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 δεν είναι απλώς η γενέθλια πράξη του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Συμπυκνώνει μια μακρόχρονη πορεία όπου τα εθνικά ιδεώδη συνδυάζονται με τις ιδέες της ελευθερίας, της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αξίες που συνεχίζουν να εμπνέουν, ώστε να μην αποτελεί καθόλου τυχαίο γεγονός το ότι η φετινή επέτειος των 200 χρόνων από την Επανάσταση της Εθνικής Παλιγγενεσίας έχει αναδειχθεί σε παγκόσμιο επίπεδο σημείο αναφοράς και ενδιαφέροντος. Τιμώντας τους προγόνους μας και τη θυσία τους, δημιουργούμε την ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Με σιγουριά και αυτοπεποίθηση πορευόμαστε προς το μέλλον βάζοντας τη σφραγίδα μιας ισχυρής Ελλάδας, όπως την είχαν οραματιστεί οι αγωνιστές της Επανάστασης και αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας.

Χρόνια πολλά στην υπερήφανη Ελλάδα μας.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες!"