«Μάχη» κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ: Στη Βουλή σήμερα η σύσταση προανακριτικής για τον Νίκο Παππά

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Μάχη» κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ: Στη Βουλή σήμερα η σύσταση προανακριτικής για τον Νίκο Παππά

Μάρτιος 30, 2021 - 16:51

Τρίτη 30 Μαρτίου και ο μήνας βαίνει στο τέλος του με την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση να λαμβάνουν θέσεις μάχης, για την προγραμματισμένη συζήτηση στη Βουλή με θέμα τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά, πρώην υπουργό και στενότατο συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, για την υπόθεση Καλογρίτσα.

Όπως αναφέρει ο Άρης Ραβανός στο ρεπορτάζ του για «Το Βήμα»: «Για όλους στην Κουμουνδούρου, η κίνηση της ΝΔ να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να γίνει συζήτηση και ψηφοφορία σήμερα Τρίτη στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής σημαίνει ότι στο Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισαν να χτυπήσουν προσωπικά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κυρίαρχη εκτίμησή τους είναι ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να τον βάλει στο κάδρο των πολιτικών ευθυνών για την υπόθεση Καλογρίτσα (σ.σ.: δάνεια, δημιουργία καναλιού φιλικού προς τον ΣΥΡΙΖΑ κ.ά.). ''Κατηγορούν τον Παππά, αλλά στόχος τους είναι ο ίδιος ο Τσίπρας'' λένε κεντρικά στελέχη και τονίζουν ότι η κυβέρνηση έχει πλήρη ευθύνη για την αναμενόμενη όξυνση του πολιτικού κλίματος».

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι σε μια εποχή που η κυβέρνηση χρειάζεται τη συναίνεση της αντιπολίτευσης, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, το Μαξίμου επιμένει στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, βαθαίνοντας κι άλλο το ρήγμα μεταξύ τους. Ενδεχομένως πρόκειται για ακόμα μία ένδειξη ότι η υψώνει τους τόνους εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, επειδή το σενάριο των εκλογών, ακόμα κι αν διαψεύδεται από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, δεν είναι και τόσο απίθανο.