Ανοίγει ξανά η υπόθεση Marfin - Στο στόχαστρο 7 ύποπτοι

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανοίγει ξανά η υπόθεση Marfin - Στο στόχαστρο 7 ύποπτοι

Απρίλιος 01, 2021 - 16:15

Η υπόθεση των τεσσάρων δολοφονιών στην τράπεζα Marfin ανοίγει ξανά, με απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Να σημειώσουμε ότι η υπόθεση είχε κλείσει, με την αθώωση του ενός συλληφθέντος λογων μη ύπαρξης ικανών αποδεικτικών στοιχείων το 2016, ενώ αυτόπτες μάρτυρες είχαν καταθέσει στη δίκη ότι ο εμπρησμός έγινε από ομάδα που είχε δομή και ήταν συντεταγμένη.Το 2013 είχαν καταδικαστεί ο διευθύνων σύμβουλος της Marfin, ο υπεύθυνος ασφαλείας του κτιρίου και η διευθύντρια του καταστήματος για φόνο εξ αμελείας τριών υπαλλήλων, τις σωματικές βλάβες άλλων 21 υπαλλήλων και για πολλαπλές παραλείψεις στα μέτρα πυρασφάλειας και στην εκπαίδευση του προσωπικού.

Έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονική επίθεση στη Marfin, υλικό από κάμερες, μαρτυρίες αυτοπτών και πληροφορίες από τα Εξάρχεια δείχνουν τον δρόμο στις διωκτικές αρχές για την εξιχνίαση και θα διερευνηθούν τρία κακουργήματα: Σύσταση και συμμορία εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονίες, κατασκευή και χρήση εκρηκτικών υλών.

Ο ίδιος ο υπουργός ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ να ξανανοίξει η υπόθεση τον Ιανουάριο του 2020, και, σύμφωνα με το protothema.gr: «Οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό της ομάδας των κουκουλοφόρων που έσπειραν τον θάνατο σε αθώους εργαζόμενους κινούνται σε τρία επίπεδα. Σε πρώτη φάση έχουν μαζέψει και αναλύσει όλο το υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες όχι μόνο της συγκεκριμένης τράπεζας αλλά και διπλανών καταστημάτων, ακόμα και αυτές της διαχείρισης κυκλοφορίας. Οι πληροφορίες λένε ότι η ομάδα των επτά, στην οποία συμμετείχε και μια νεαρή αδύνατη γυναίκα, με έναν άνδρα συντονιστή, ξεκίνησε από την Πατησίων σπάζοντας και καταστρέφοντας, όμως το γεγονός ότι φόραγαν κουκούλες, κράνη και γάντια στα χέρια δεν επιτρέπει στις Αρχές να έχουν συγκεκριμένα στοιχεία στη διάθεσή τους. Σε δεύτερο επίπεδο, επανεξετάζονται πληροφορίες και καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων που είδαν όλο το σκηνικό και είναι σε θέση να δώσουν λεπτομέρειες που θα οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου. Τέλος, προσπαθούν μέσω πηγών και επαναλειτουργίας δικτύου πληροφοριών στον χώρο των αντεξουσιαστών και της πλατείας Εξαρχείων να μαζέψουν στοιχεία για την ομάδα των κουκουλοφόρων που το μεσημέρι της 5ης Μαΐου 2010 ξεχύθηκαν στους δρόμους αποφασισμένοι να σπάσουν, να κάψουν και να σκοτώσουν αθώους ανθρώπους».

Οι επτά που βρίσκονται στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ αποτελούσαν μέρος ομάδας 23 ατόμων που είχαν παρεισφρήσει στην πορεία.