Ανδριανός: να μην κλείσει το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Αργολίδας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανδριανός: να μην κλείσει το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Αργολίδας

Μάρτιος 08, 2013 - 13:24

φωτογραφία eurokinissi Γιώργος Κονταρίνης

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη και τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Α. Μανιτάκη με θέμα την ανάγκη αναθεώρησης του προτεινόμενου οργανογράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την συνέχιση λειτουργίας του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Αργολίδας.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :
«Σύμφωνα με την πρόταση αναδιοργάνωσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η κατάργηση τεσσάρων (από τα συνολικά οκτώ) Περιφερειακών Κέντρων Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου (ΠΚΠΦ & ΠΕ) που καλύπτουν χωροταξικά όλη την νοτιοδυτική Ελλάδα και την Κρήτη.
Μεταξύ των Κέντρων που αναφέρονται ως υπό κατάργηση στην πρόταση είναι και το Περιφερειακό Κέντρο Αργολίδας το οποίο καλύπτει με τις υπηρεσίες του τους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Λακωνίας.
Όπως αναφέρουν σε σχετικό έγγραφό τους οι Εργαζόμενοι του ΠΚΠΦ & ΠΕ Αργολίδας η ενδεχόμενη κατάργηση του Κέντρου θα υποβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους αγρότες της ευρύτερης περιοχής, θα αποδυναμώσει τους ελέγχους για την ασφάλεια των τροφίμων και θα δημιουργήσει προβλήματα στην εφαρμογή της αγροτικής πολιτικής σε ένα χώρο από τους πιο δυναμικούς του αγροτικού τομέα.
Ως εκ τούτου,
ΕΡΩΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
1. Αν η κυβέρνηση εξετάζει την αναθεώρηση του προτεινόμενου οργανογράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Αργολίδας».