Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Σε κινητοποιήσεις καλούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Σε κινητοποιήσεις καλούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

Απρίλιος 06, 2021 - 17:22

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 7 Απριλίου, η ΟΕΝΓΕ κάλεσε τα σωματεία και τις ενώσεις εργαζομένων σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) χαρακτήρισε τη φετινή Παγκόσμια Μέρα Υγείας ως «μέρα διεκδίκησης και αγώνα»

«Για μέτρα που θα ενισχύουν τα δημόσια νοσοκομεία και την ΠΦΥ, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με εξοπλισμό και υποδομές. Για επίταξη του ιδιωτικού τομέα – χωρίς αποζημίωση .Για διεκδίκηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, μέσων θεραπείας και φαρμάκων, την εξασφάλιση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλου του λαού» αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Γι΄αυτό απηύθυνε κάλεσμα στις ενώσεις σε συντονισμό με τα σωματεία των εργαζομένων να οργανώσουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις την Τετάρτη 7 Απριλίου τις πρωινές ώρες στις εισόδους νοσοκομείων και ΚΥ.

Παράλληλα, απηύθυναν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση την Τετάρτη 7 Απρίλη στις 4:00 μ.μ. στο Υπουργείο Υγείας.

Το δικό της κάλεσμα για κινητοποιήσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 7 Απριλίου απηύθυνε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων. 

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί τα εξής μέσω των κινητοποιήσεών της. 

Ένταξη στα ΒΑΕ
Χαρακτηρισμό θανάτου συναδέλφων από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα
Μονιμοποίηση εκτάκτων
Ισχυρή Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση
Αυξήσεις στους μισθούς
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους υγειονομικούς και προνοιακούς υπαλλήλους ως Δώρο Πάσχα