Σκέρτσος: Από τα μέσα Μαΐου θα συζητήσουμε την οριστική άρση των περιορισμών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σκέρτσος: Από τα μέσα Μαΐου θα συζητήσουμε την οριστική άρση των περιορισμών

Απρίλιος 07, 2021 - 17:14

Την εκτίμηση ότι ο στόχος της ανοσίας έρχεται όλο και πιο κοντά μας, εξέφρασε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, σημειώνοντας ότι αυτός είναι ένας «βασικός παράγοντας που θα αυξάνει τους βαθμούς ελευθερίας σε σχέση με τη λειτουργία της οικονομίας, της κοινωνίας, της εκπαίδευσης».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «από τα μέσα Μαΐου μπορούμε να συζητήσουμε για μια οριστική άρση των περιορισμών», ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση επιθυμεί ένα ελεγχόμενο και ασφαλές άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας με όλα τα «εργαλεία» που δίνει αυτή τη στιγμή η επιστήμη και απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες για υψηλότερη συμμόρφωση στα μέτρα.

Παράλληλα, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6 FM», ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ επέκρινε τα φαινόμενα πολυφωνίας μεταξύ των ειδικών με τη διευκρίνιση ότι δεν υπάρχει δυσφορία στην κυβέρνηση για την επιτροπή. Επιπλέον, ζήτησε να δίδεται μεγαλύτερη βαρύτητα στο δείκτη θετικότητας και όχι στον απόλυτο αριθμό κρουσμάτων, ενώ επεσήμανε το χθεσινό ρεκόρ εμβολίων, κοντά στις 60.000, όπως και ότι «ο στόχος ανοσίας έρχεται όλο και πιο κοντά μας».