Πελώνη: Η επιχείρηση «Ελευθερία» συνεχίζεται

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πελώνη: Η επιχείρηση «Ελευθερία» συνεχίζεται

Απρίλιος 08, 2021 - 17:21

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Πέμπτης, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη είπε ότι «η επιχείρηση ''Ελευθερία'' -μια πολύπλοκη διαδικασία, με την εμπλοκή πολλών και διαφορετικών υπηρεσιών- συνεχίζεται με υποδειγματικό τρόπο και ρυθμούς πιο γρήγορους από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες» και επεσήμανε:

«Χθες η χώρα μας ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Ξεπέρασε κατά πολύ τον πήχη των 25 χιλιάδων ανά ημέρα που έθεταν κάποιοι και ήδη πραγματοποιούνται καθημερινά κατά μέσο όρο πάνω από 50-55 χιλιάδες εμβολιασμοί. Εκτιμάται ότι μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν περίπου 1,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί και θα ακολουθήσουν ακόμη περισσότεροι -ανάλογα με τις ροές εμβολίων που θα φτάνουν στη χώρα μας- τον Μάιο και τον Ιούνιο.

»Επαναλαμβάνω την έκκληση-παράκληση που απηύθυνε χθες ο Πρωθυπουργός στους μεγαλύτερους σε ηλικία συμπολίτες μας να κάνουν το εμβόλιο  γιατί αυτοί είναι αυτοί  κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορονοϊό. Είναι ασπίδα προστασίας το εμβόλιο. Είναι στοιχειώδης κίνηση αυτοπροστασίας ο εμβολιασμός».