Λύκεια: Πόσοι αρνήθηκαν να κάνουν self test στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Λύκεια: Πόσοι αρνήθηκαν να κάνουν self test στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Απρίλιος 13, 2021 - 12:09

Άνοιξαν τα λύκεια όλης της χώρας χθες Δευτέρα 12 Απριλίου και εκπαιδευτικοί και μαθητές, μετά από σχεδόν πέντε μήνες διακοπής της διά ζώσης εκπαίδευσης και λειτουργίας των λυκείων επέστρεψαν στις αίθουσες έχοντας ανά χείρας το αρνητικό αυτοδιαγνωστικό self test.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η επιστροφή των μαθητών έγινε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, με τη συντριπτική πλειονότητα των μαθητών, εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού που εργάζεται στα λύκεια να έχει ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες του υπουργείου.

Δύο μόνο «αρνητές» των self tests καταγράφηκαν στη Λακωνία, οι οποίοι δεν ήθελαν να συμμετάσχουν στη διαδικασία, όπως δήλωσε στο ArcadiaPortal.gr o περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Δημήτριος Οικονομόπουλος.

Να αναφέρουμε ότι κάθε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπαιδευτικοί, μαθητές, διοικητικό και λοιπό προσωπικό των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, είναι υποχρεωτικό να υποβάλλονται σε self test δύο φορές την εβδομάδα και να φέρουν μαζί τους στο Λύκειο τη σχετική βεβαίωση (για τους εκπαιδευτικούς) ή κάρτα (για τους μαθητές) αρνητικού αποτελέσματος κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.