Με επιτυχία η ομιλία της Μαρίας Ευθυμίου για τη σημασία της Πελοποννήσου στην Επανάσταση

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Με επιτυχία η ομιλία της Μαρίας Ευθυμίου για τη σημασία της Πελοποννήσου στην Επανάσταση

Απρίλιος 13, 2021 - 16:20

Οι Σύνδεσμοι Φιλολόγων Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης συνδιοργάνωσαν μέσω Διαδικτύου, διάλεξη της καθηγήτριας της Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κυρίας Μαρίας Ευθυμίου, με θέμα: «Η συμβολή της Πελοποννήσου στην Επανάσταση του 1821». Χαιρετισμό έκαναν οι συνδιοργανωτές και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτης Νίκας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η κυρία Εύη Μεντή πρόεδρος του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης άνοιξε την εκδήλωση ευχαριστώντας τον περιφερειάρχη Π. Νίκα για τη στήριξή του και για τον χαιρετισμό του και παρουσίασε την ομιλήτρια κυρία Μαρία Ευθυμίου.

Δυστυχώς ο χαιρετισμός του κ. Νίκα δεν ακούστηκε, διότι ο ήχος δεν ήταν καλός εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων.

Η κυρία Ευθυμίου στη συνέχεια ξεκίνησε την διάλεξή της, την οποία παρακολουθούσαν σύμφωνα και με τον συντονιστή κ. Μπουμπάρη, πάνω από 300 άτομα.

Στην αρχή η ομιλήτρια αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της Πελοποννήσου, στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 και στη συνέχεια ανέλυσε την πορεία που είχε η Επανάσταση.

« Η Πελοπόννησος είναι η καρδιάς και η ναυαρχίδα της επανάστασης του 1821. Δεν μπορούσε παρά να είναι η Πελοπόννησος πάρα πολύ σημαντική, έχει καταπληκτικά κάστρα, είναι πολύ σπουδαία, έχει μέγεθος κράτους. Είναι ένα νησί, όπως λέει και το όνομά της, και έπαιξε σπουδαιότατο ρόλο κατά τη διάρκεια της επανάστασης, αφού είχε 50 κάστρα, σε καίρια σημεία».