Βορίδης: Στοίχημα η υλοποίηση του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Βορίδης: Στοίχημα η υλοποίηση του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης

Απρίλιος 13, 2021 - 17:44

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας στη ψηφιακή ημερίδα που συνδιοργανώνουν η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και η Εθνική Ελληνική Επιτροπή του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (The International Chamber of Commerce) με θέμα «Οι Δήμοι ως μοχλός ανάπτυξης στην μετά Covid-19 εποχή», μετέφερε τη βούληση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση κεντρικό ρόλο στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας

Επιπλέον, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι η στενή συνεργασία που υπάρχει σήμερα μεταξύ του υπουργείου και της ΚΕΔΕ πρέπει να εμβαθύνει ακόμη περισσότερο, τόσο για την επιτάχυνση της υλοποίησης και απορροφητικότητας του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» όσο και στην αντιμετώπιση προβλημάτων που λειτουργούν ως τροχοπέδη στον ρόλο που πρέπει να έχουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» τόνισε ότι η υλοποίησή του «αποτελεί στοίχημα για τους ίδιους τους πολίτες», επισημαίνοντας τη συμβολή των έργων που θα γίνουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών αλλά και στην οικονομική ανάπτυξή τους. Ακόμη, υπογράμμισε ότι το ζητούμενο είναι η ταχύτητα υλοποίησης του προγράμματος και απορρόφησης των πόρων, υποστηρίζοντας πως -εάν απαιτηθεί- θα υπάρχουν και άλλα αντίστοιχα προγράμματα. Όπως πρόσθεσε, πλέον, οι δήμοι έχουν στη διάθεσή τους, εκτός από το «Αντώνης Τρίτσης», άλλα δύο σημαντικά προγράμματα, το ΕΣΠΑ 2021-2027 και το Ταμείο Ανάκαμψης.