Μια μαύρη επέτειος πριν από 54 χρόνια

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μια μαύρη επέτειος πριν από 54 χρόνια

Απρίλιος 21, 2021 - 16:25

Γράφει ο Πάνος Χουντής

[▪] Είναι μια μαύρη επέτειος, έπειτα από 54 χρόνια, από την 21η Απριλίου του 1967 όταν μια σκληρή ομάδα χαμηλόβαθμων ξενοκίνητων χουντικών στρατιωτικών, κατάλαβαν με την βία την εξουσία της χώρας, με στρατιωτική παρέμβαση, με χρήση τις ένοπλες και τις αστυνομικές δυνάμεις!

[▪] Είναι μια μαύρη ημερομηνία η 21η Απριλίου 1967
Για την ελληνική ιστορία, οι Απριλιανές σελίδες του 1967, είναι γεμάτες με την καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών, του συντάγματος της χώρας, εξορίες, βασανισμούς, εξαφανίσεις, δολοφονίες, ακρωτηριασμούς, αλλά και τρομακτικές προδοτικές σελίδες.

Αναφέρομαι στον .....κλειστό φάκελλο της Κύπρου για τον οποίο, ο λαός αλλά και ο ιστορικός του μέλλοντος, απαγορεύεται να μάθουν την σκληρή πικρή και προδοτική αλήθεια των γεγονότων που είχε σάν αποτέλεσμα την επιδρομή του "Αττιλα" στην Κύπρο, την διχοτόμηση της μεγαλονήσου, βασει του άλλου ξενοκίνητου πραξικοπήματος, τον Ιούλιο του 1974.

[▪] Νομίζω ότι ολα αυτά που σας αναφέρω, σας είναι γνωστά εδώ και ..47 χρονια!

Εγώ κλείνοντας την ανάρτησή μου θα θελα να εξιστορήσετε στην νέα γενιά τα πραγματικά γεγονότα που δημιούργησαν την Απριλιανή δικτατορία του 1967, αλλά και το πραξικόπημα της Κύπρου το1974.

Διότι είναι μεθοδευμένη από την άρχουσα εξουσία της χώρας, η παραπληροφόρηση, ή διαστρέβλωση, ή απόκρυψη, ή πλαστογράφηση, αλλά και η αποσιώπηση, των βασικών αιτίων των διοργανωτών των στιγνών αυτών δικτακτοριών, αλλά και τις συνέπειες των γεγονότων που είχαν για την Ελλάδα και την Κύπρο!

Φυσικά σας είναι γνωστή και η δικαστική απόφαση των πρωτοαιτίων αμετανόητων χουντικών προτεργατών που έκανε το "καθήκον της" χαρακτηρίζοντας το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, με το αλησμόνητο ........" ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ "

Φυσικά προκαλεί οργή το ότι ο φάκελος της προδοσίας της Κύπρου παραμένει κλειστός.

Όμως ολοι ξέρουμε πολύ καλά ότι η οργάνωση και η εφαρμογή της δικτατορίας της 21ης Απριλίου του 1967, είχε τους ίδιους διοργανωτές και εμπνευστές με το πραξικόπημα του 1974.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο λαός που δεν ξέρει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να ξαναζήσει μαύρες σελίδες της δικής του ιστοριας ! Κατανοητόν ε;

Οπότε...

Οπότε, ξεκάθαρα εξηγείται γιατί παραμένει κλειστός ο φάκελος της προδοσίας της Κύπρου.

Ετσι δεν είναι;

Γι αυτό:

■ ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!
■ ΠΟΤΈ ΠΙΑ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΊΑ
■ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ Ο
ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!

[▪] Ας γίνει η μαύρη αυτή επέτειος της απριλιανής δικτατορίας του 1967, ημέρα περισυλλογής και ιστορικού απολογισμού, για όλους μας αλλά και για την νέα γενιά, να αγρυπνεί, αν δεν θέλει να ζήσει ξανά μαύρες ημέρες φασιστικής δικτατορίας!
Αυτά για σήμερα..

Άντε..γειά σας.

ΠΑΝΟΣ Β. ΧΟΥΝΤΉΣ 21-4-2021