Ένοχος ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ένοχος ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Απρίλιος 21, 2021 - 16:34

Το δικαστήριο της Μινεάπολης έκρινε ένοχο τον πρώην αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν για τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, ένα περιστατικό που είχε συγκλονίσει πριν από μερικούς μήνες την υφήλιο και είχε προκαλέσει κύμα αναταραχών στις ΗΠΑ.

Η ετυμηγορία στις ΗΠΑ γέμισε ανακούφιση δεκάδες εκατομμύρια Αφροαμερικανούς στις ΗΠΑ, αφού δεν αποτελεί μονάχα δικαίωση για τον άτυχο άνδρα που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του κάτω από το γόνατο του Σόβιν, αλλά και καταδίκη του τρόπου με τον οποίο οι αμερικανικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου μεταχειρίζονται τους Αφροαμερικανούς και άλλα μέλη εθνικών και φυλετικών μειονοτήτων.

Το δικαστήριο της Μινεάπολης έκρινε ένοχο τον 45χρονο πρώην αστυνομικό για τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία, ακούσια ανθρωποκτονία και βιαιοπραγία που προκάλεσε τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ τον περασμένο Μάιο. Το 12μελες σώμα ενόρκων ανάγνωσε την ετυμηγορία του λίγο μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας κρίνοντας τον ένοχο και για τις τρεις κατηγορίες που δικαζόταν. Αμέσως έξω από το δικαστήριο ξέσπασαν επευφημίες από το πλήθους που είχε συγκεντρωθεί. Πανηγυρισμοί όμως σημειώθηκαν και σε πολλά άλλες γειτονιές των ΗΠΑ, με τον κόσμο να φωνάζει συνθήματα και να χειροκροτά.