Η ΔΕΥΑΝ προχωρά με το βλέμμα στο μέλλον

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η ΔΕΥΑΝ προχωρά με το βλέμμα στο μέλλον

Μάρτιος 13, 2013 - 18:09

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Σε μια εποχή που η χώρα βρίσκεται σε απελπιστικά δύσκολη οικονομική κατάσταση και οι περικοπές σε όλες τις δομές του κράτους είναι τεράστιες , ο Δήμος Ναυπλιέων έχει δώσει έμφαση στον τομέα της απορρόφησης κονδυλίων μέσα από το ΕΣΠΑ  προκειμένου να ενεργοποιήσει είτε κονδύλια παλιά που είχαν χαθεί για διάφορους λόγους, είτε εντάσσοντας νέες προτάσεις και μελέτες για έργα, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την καθημερινότητα και την ανάπτυξη της περιοχής.
Μέσα σε αυτό το τοπίο, η ΔΕΥΑΝ  παλεύει και πετυχαίνει πολλά περισσότερα απ όσα αναλογούν στο ταμείο της.
Μια πλειάδα έργων, για τα οποία έγινε σωστός προγραμματισμός, τρέχουν ήδη σε διάφορα σημεία του Δήμου με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ .
Πιο συγκεκριμένα :
Oλοκληρώνονται εντός του 2013 τα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ έργα ύδρευσης-αποχέτευσης.
(το έργο  ολοκλήρωση ύδρευσης Ναυπλίου αξίας 1.750.000€  και ολοκλήρωση αποχέτευσης Λευκακίων-Πυργιωτίκων-Εξώστη αξίας 750.000€).
Θα υποβληθεί ολοκληρωμένος φάκελος προς χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ αντικατάστασης των παλαιών δικτύων ύδρευσης Ασίνης-Τολού-Δρεπάνου-Κάντιας –Καρναζέΐκων-Ιρίων, προκειμένου να υδροδοτηθεί η συγκεκριμένη δημοτική ενότητα με πόσιμο νερό μέσα από ένα εντελώς καινούριο δίκτυο, προϋπολογισμού 1.450.000€.
Η ΔΕΥΑΝ, εξοπλίζεται  με ένα εντελώς σύγχρονο αποφρακτικό όχημα προκειμένου να συντηρεί άμεσα και αποτελεσματικά τα δίκτυα αποχέτευσης του Δήμου, αξίας 550.000€ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Επίσης στο τεχνικό της πρόγραμμα η ΔΕΥΑΝ, προβλέπει την προμήθεια συστήματος φίλτρανσης  στην δεξαμενή του Προφήτη Ηλία προκειμένου να παρέχει όσο το δυνατό καλύτερης ποιότητας πόσιμο νερό, προϋπολογισμού 300.000 € με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων αυτών ανέρχεται σε περισσότερα από 4.800.000 €, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για την εποχή που ζούμε αλλά και για το χρόνο που απαιτείται για να προετοιμαστεί μια πρόταση και να κατατεθεί στο ΕΣΠΑ.
Ανάμεσα στις προβλέψεις  συμπεριλαμβάνονται παρεμβάσεις σε κάθε δημοτική ενότητα, σε κάθε χωριό και οικισμό, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος.
13/03/2013