Λινού: Πιθανή η επανάληψη των εμβολιασμών τον Σεπτέμβριο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Λινού: Πιθανή η επανάληψη των εμβολιασμών τον Σεπτέμβριο

Απρίλιος 26, 2021 - 17:33

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

«Είμαστε σε καλό δρόμο, έχουν πέσει σημαντικά τα κρούσματα και οι αριθμοί στα νοσοκομεία και είμαστε σε έναν καινούριο δρόμο», είπε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τη Μεγάλη Δευτέρα (26/4).

Όπως σημείωσε, «είναι φοβερό ότι έχουμε περισσότερους από 10.000 νεκρούς, δυστυχώς σε αυτό το κομμάτι δεν πήγαμε όσο καλά είχαμε πάει στην αρχή».

Σε ό,τι αφορά την γρίπη, επεσήμανε ότι φέτος είναι λιγότερα τα κρούσματα και οι θάνατοι, λόγω των εμβολίων, της χρήσης μάσκας και των μέτρων για τον κορωνοϊό, καθώς είναι και οι δύο ιοί – της γρίπης και του Covid-19 - «αερογενείς» και επομένως αντιμετωπίζοντας τον έναν, περιορίζεται και ο άλλος.

Για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να επαναληφθεί το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού από το φθινόπωρο, η κ. Λινού είπε ότι «θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε και την πορεία της υγείας όσων έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό, αλλά και τυχόν νέες παραλλαγές του ιού, για να δούμε εάν θα χρειαστεί του χρόνου να κάνουμε μια «ανανεωμένη» δόση εμβολίου»

Αναφορικά με την πορεία της πανδημίας τόνισε πώς είμαστε σε καλό δρόμο καθώς έχει μειωθεί σημαντικά ο δείκτης θετικότητας αν και παραδέχτηκε πώς η Ελλάδα δεν τα έχει πάει καλά όσο τα είχε πάει στην αρχή σχετικά με τους νεκρούς που άγγιξαν τις 10 χιλιάδες.