Απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις από τη Δευτέρα 3 Μαΐου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις από τη Δευτέρα 3 Μαΐου

Απρίλιος 27, 2021 - 17:06

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την πλήρη χαλάρωση των μέτρων μετά το Πάσχα και στο πλαίσιο αυτό από τη Δευτέρα 3 Μαΐου θα αποτελέσει παρελθόν ο περιορισμός των διαδημοτικών μετακινήσεων.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, επισημαίνοντας πως από τη Δευτέρα 3 Μαΐου που ανοίγει η εστίαση θα επιτρέπονται και οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ενώ ο πολίτης δεν θα χρειάζεται να στέλνει sms για να πάει σε κάποιο εστιατόριο ή μπαρ.

Aκόμη, υπογράμμισε πως τα καταστήματα με εξωτερικούς χώρους και καθήμενους πελάτες, θα είναι ανοικτά μέχρι τις 23:00, όταν θα ξεκινά και η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Νωρίτερα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο ωράριο των εστιατορίων και εξήγησε ότι οι πολίτες πρέπει στις 23.00 να είναι σπίτι, ενώ οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων εξαιρούνται της απαγόρευσης αυτής. 

Παράλληλα, τόνισε πως οι εμβολιασμοί κρίνουν και την κατάργηση των sms, ενώ πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ξεχωριστός κωδικός για την εστίαση.

Όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη τη Μεγάλη Τρίτη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, οι διαδημοτικές μετακινήσεις λογικό είναι με το άνοιγμα της εστίασης να αρθούν ενώ, όπως τόνισε, θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες.