Μετά τις 20 Σεπτέμβρη πετάμε τις μάσκες, σύμφωνα με την Παγώνη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μετά τις 20 Σεπτέμβρη πετάμε τις μάσκες, σύμφωνα με την Παγώνη

Μάιος 10, 2021 - 16:13

Για σταθερή αλλά σημαντική πρόοδο έκανε λόγο η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς - Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενη στην μείωση των θανάτων και την μείωση των κατειλημμένων κρεβατιών στις ΜΕΘ.

«Δεν ανησυχώ γιατί τα παιδιά δώσανε εξετάσεις και με τις μάσκες και τις αποστάσεις από τον Σεπτέμβριο» δήλωσε σε ερώτηση σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων η κα Παγώνη.

Παράλληλα, η κυρία Παγώνη πρότεινε να διευρυνθεί τουλάχιστον μέχρι την μία ώρα, τα μεσάνυχτα δηλαδή, το ωράριο της εστίασης γιατί όπως είπε δεν έχει σημασία να φεύγουν από το μπαρ και να μαζεύονται στις πλατείες ενώ επεσήμανε πως τα sms πρέπει να τελειώσουν γιατί κανένας δεν τα χρησιμοποιεί.

Σχετικά με το εμβόλιο της Astrazeneca είπε πως όποιος έχει κάνει ήδη την πρώτη δόση υπάρχει η ποσότητα που είναι επαρκής για να γίνει και η δεύτερη δόση.

Επίσης πρόσθεσε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ενώ έχουν ήδη τονιστεί οι επιπλοκές που υπάρχουν με τα σπάνια περιστατικά των θρομβώσεων.

Αναφορικά με την μάσκες η ίδια τόνισε πως πιθανότατα θα τις βγάλουμε μετά τις 20/9 ανάλογα με τα δεδομένα των εμβολιασμών και ότι υπολογίζεται μέχρι τέλος Ιουνίου να έχουμε ανοσία στο 50% και τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου να φτάσει το 75% που και τότε «πετάμε την μάσκα» όπως είπε ενδεικτικά.

Σχετικά με τα πανεπιστήμια επεσήμανε ότι προσωπικά πιστεύει ότι δεν έχουν πρόβλημα να ανοίξουν όπως τα σχολεία, πως ίσως η σκέψη της επιτροπής είναι να μην ανοίξουν όλα μαζί και ότι την επόμενη βδομάδα ίσως το συζητήσουν.