Άρση lockdown: Τέλος τα SMS από 14 Μαΐου, απαγόρευση κυκλοφορίας στις 00:30

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Άρση lockdown: Τέλος τα SMS από 14 Μαΐου, απαγόρευση κυκλοφορίας στις 00:30

Μάιος 12, 2021 - 18:37

Κατά την ενημέρωση της Τετάρτης 12 Μαΐου για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και την άρση του lockdown, ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας μεταφέρεται στις 00:30, ενώ από την 1η Ιουνίου τόνισε ότι τίθεται σε εφαρμογή το «πράσινο» πιστοποιητικό.

Πιο αναλυτικά, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ ανακοίνωσε πως από την Παρασκευή, 14 Μαΐου, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 00.30, ενώ καταργούνται τα SMS τόσο στο 13033 όσο και στο 13032 (για το λιανεμπόριο). Παράλληλα, τόνισε ότι θα επιτρέπονται πλέον και οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Οι μετακινήσεις προς την ηπειρωτική χώρα θα γίνονται με ελεύθερη διέλευση από τα διόδια, ενώ θα γίνεται σύσταση για self test.

Σχετικά με τις μετακινήσεις προς τα νησιά,θα απαιτείται πιστοποιητικό αρνητικού self test ή πιστοποιητικό εμβολιασμού, ενώ αν κάποιος έχει ήδη νοσήσει από κορονοϊό να μπορεί να το αποδεικνύει.

Ο κ. Σκέρτσος απάντησε στο ερώτημα «γιατί ανοίγουμε με τόσα κρούσματα ενώ πέρυσι ανοίξαμε με λιγότερα». Ο ίδιος τόνισε πως φέτος έχουμε εμβόλια ενώ πέρυσι όχι, φέτος κάνουμε χιλιάδες τεστ καθημερινά ενώ πέρυσι πολύ λιγότερα, αλλά και γιατί το ποσοστό ανοσίας έχει αυξηθεί.