Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για γάμους και δεξιώσεις

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για γάμους και δεξιώσεις

Μάιος 14, 2021 - 16:23

Από σήμερα Παρασκευή 14 Μαΐου επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός νομού, καταργούνται τα SMS για μετακίνηση και ψώνια αλλά και τα click away και click inside, δίνοντας μια ανάσα στην κοινωνία, που με όπλα τα self tests και τον εμβολιασμό ελπίζει ότι δεν θα ξαναζήσει ένα εξάμηννο καθολικό lockdown.

Με την εστίαση ανοικτή, με περιορισμούς ασφαλώς, χιλιάδες είναι τα ζευγάρια στην Ελλάδα που έχουν αποφασίσει να παντρευτούν φέτος, αλλά ακόμα δεν γνωρίζουν πόσα άτομα μπορούν να καλέσουν στον γάμο.

Σχολιάζοντας το άνοιγμα των δεξιώσεων με μέχρι 100 άτομα σε εξωτερικό χώρο από τον Ιούνιο, η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο MEGA το πρωί της Παρασκευής, είπε ότι «οι γάμοι στην Ελλάδα είναι με 300 – 400 – 500 άτομα, ας μην κρυβόμαστε. Τα 100 άτομα για τις δεξιώσεις είναι όντως λίγα, αλλά με τα επιστημονικά δεδομένα, είναι πολλά. Δεν μπορούν να είναι παραπάνω. Θα σηκωθούν να χορέψουν. Ο χώρος θα είναι συγκεκριμένος».

Παρά την αρχική ανακούφιση πάντως, για την επανεκκίνηση του κλάδου, αμέσως έγινε αντιληπτό πως οι περιορισμοί αυτοί θα είναι «βραχνάς» για ζευγάρια και επιχειρήσεις.

Αυτό αναγνώρισε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μιλώντας την Πέμπτη στην ΕΡΤ παραδέχθηκε πως το ανακοινωθέν πλαίσιο είναι παράλογο. Όπως ο ίδιος είπε, είναι αδικία να υπάρχει αυτός ο περιορισμός των 100 ατόμων σε ένα ανοικτό κτήμα, όταν ακριβώς δίπλα θα μπορούσε να λειτουργεί κατάστημα εστίασης το οποίο θα φιλοξενεί βάσει των υγειονομικών προτύπων ακόμα και 300 άτομα.

Οι πληροφορίες θέλουν, σύμφωνα με το protothema.gr  το θέμα να εξετάζεται ξανά την ερχόμενη εβδομάδα και οι δηλώσεις αυτές φανερώνουν προς ποια κατεύθυνση θα είναι η εισήγηση από πλευράς κυβέρνησης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι επιστήμονες αναμένεται να εξετάσουν την πρόταση από το υπουργείο Ανάπτυξης και σε περίπτωση που συμφωνήσουν πως θα μπορούσε το πλαίσιο να αλλάξει τότε θα τεθούν επιπλέον ορόσημα αναφορικά με την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων στις δεξιώσεις τα οποία θα τίθενται σε ισχύ ανά δύο εβδομάδες.