Ανοίγει σήμερα το TAXISnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2021

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανοίγει σήμερα το TAXISnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2021

Μάιος 27, 2021 - 17:15

Ανοίγει σήμερα Πέμπτη 27 Μαΐου το TAXISnet για τις φορολογικές δηλώσεις, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ΑΝΤ1. Οι φετινές φορολογικές δηλώσεις θα είναι με νέους κωδικους και έχει γίνει μια σειρά αλλαγών, καθώς θα υπάρχει ειδικός κωδικός για τα χρήματα που έλαβαν ως αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 ευρώ καθώς και για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που αποζημιώθηκαν από το κράτος για τα ενοίκια που δεν καταβλήθηκαν στη διάρκεια των μηνών της καραντίνας.

Το νέο έντυπο Ε3 έχει νέους κωδικούς και ειδικό πίνακα για τις αποζημιώσεις που έλαβαν πέρυσι εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες λόγω της πανδημίας. Στόχος είναι να υπάρχει πλήρης εικόνα ώστε να είναι ευκολότερη η διασταύρωση των στοιχείων από τις φορολογικές αρχές.

Στους νέους πίνακες οι φορολογούμενοι θα συμπληρώσουν όλα τα ποσά που έλαβαν από τα μέτρα στήριξης, όπως και τα ποσά από την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Ειδικότερα οι επαγγελματίες θα πρέπει να δηλώσουν μεταξύ άλλων: την αποζημίωση ειδικού σκοπού, την ενίσχυση που δόθηκε στους πληγέντες από τον κυκλώνα ΙΑΝΟΣ, την αποζημίωση για τις μισθώσεις των τουριστικών καταλυμάτων, την ενίσχυση στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορωνοΐού COVID 19 στον πρωτογενή τομέα, την επιδότηση για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων και την ωφέλεια από την μη είσπραξη μισθωμάτων στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορωνοϊού.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για την υποβολή δηλώσεων έως και τις 27 Αυγούστου. Ωστόσο, όσοι επιλέξουν να υποβάλλουν τη δήλωση τους τελευταία στιγμή θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου θα πρέπει να καταβάλουν μαζί την πρώτη και τη δεύτερη δόση από τις συνολικά 8 δόσεις. Αντίθετα όσοι υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις μέχρι και το τέλος Ιουλίου θα αποπληρώσουν τον φόρο κανονικά σε 8 δόσεις έως και το Φεβρουάριο. Αντίθετα, η εφάπαξ καταβολή του φόρου θα έχει κέρδος 3% στους φορολογούμενους οι οποίοι όμως θα πρέπει να εξοφλήσουν το εκκαθαριστικό τους έως και το τέλος Ιουλίου.